Jakov Mustapić bio je ponajbolji košarkaš na utakmici Hrvatske-Slovenije u Areni Varaždin s 25 koševa Foto: Krešimir Đurić

Anzulović objavio popis košarkaša za kvalifikacijsku utakmicu u varaždinskoj Areni

M.N./HKS | 13.2.2019. u 10:02h | Objavljeno u Sport

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Dražen Anzulović, objavio je popis košarkaša koji će nastupiti na kvalifikacijskim utakmicama za Svjetski kup, od kojih se prva igra u Varaždinu, dok će se tri dana kasnije igrati utakmica protiv Mađarske u gostima.

Nakon što je hrvatska košarkaška reprezentacija 5. rujna prošle godine prvi puta nakon 1999. godine gostovala u Varaždinu, odigravši prijateljski susret protiv aktualnih europskih prvaka, reprezentacije Slovenije, od koje je izgubila, ovaj puta se prvi puta u povijesti igra kvalifikacijski susret za plasman na Svjetski kup, a utakmica će se odigrati 22. veljače u 18 sati u varaždinskoj Areni.

Hrvatska reprezentacija ima težak zadatak pred sobom s obzirom da više ne ovisi samo o sebi za plasman na Svjetski kup, a može proći jedino s dvije pobjede protiv Poljske i Mađarske i porazom Poljske od Nizozemske u posljednjem kolu na domaćem terenu.

Na popisu za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice su se našli Luka Babić, Miro Bilan, Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Luka Božić, Martin Junaković, Mate Kalajžić, Toni Katić, Filip Krušlin, Krešimir Ljubičić, Pavle Marčinković, Jakov Mustapić, Toni Nakić, Hrvoje Perić, Toni Perković, Darko Planinić, Roko Prkačin, Ivan Ramljak, Roko Rogić, Luka Šamanić, Karlo Uljarević, Domagoj Vuković, Karlo Žganec i Tomislav Zubčić.

NBA igrači Dario Šarić, Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Ante Žižić i Dragan Bender su ovaj puta izostali s popisa igrača, s obzirom da još traje sezona u SAD-u.