Andrija Balajić uoči Kupa: Ne predajemo se, Rijeka je favorit, ali... Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Andrija Balajić uoči Kupa: Ne predajemo se, Rijeka je favorit, ali...

| 21.10.2024. u 19:21h | Objavljeno u Sport

U utorak, 22. listopada, u 19 sati i 30 minuta, na stadionu Rujevica u Rijeci igrat će se susret osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa između Bednje i Rijeke. Momčad Bednje je domaćin, a Rijeka organizator tog susreta.

Od trenutka kada su Bednja i Rijeka dogovorili da će se utakmica umjesto na igralištu Kod mosta u Beletincu igrati na stadionu Rujevica, vlada veliko zanimanje među navijačima Bednje za ovaj, inače povijesni susret za klub iz Beletinca.

Naime, Bednja je do sada puno puta igrala u pretkolu i šesnaestini finala hrvatskog Kupa, no sada je po prvi puta uspjela izboriti plasman među 16 najboljih klubova u ovom natjecanju.

Klub je za svoje navijače osigurao prijevoz autobusima na kup utakmicu, a u utorak će navijači Bednje put Rijeke navijači krenuti s tri autobusa i dvadesetak osobnih vozila pa su procjene da će momčad Andrije Balajića s tribina Rujevice imati podršku tristotinjak navijača.

Momčad Bednje nastupit će u Rijeci oslabljena, neigranjem dvojice standardnih igrača. Zbog crvenog kartona iz prvenstvenog susreta s Razvitkom izostat će Marin Mašić, a zbog ozljede u sastavu najvjerojatnije neće biti Mateus Dias Da Silva.

- Njih dvojica su odigrali praktički sve utakmice i daju dimenziju više, ali na njih, na žalost, ne možemo računati Ostali, koji su bili ozlijeđeni ii virozni, polako se vraćaju. Skemijat ćemo i pronaći najbolju formulu da ostvarimo što je moguće bolji rezultat. Ne predajemo se. Rijeka je favorit, ali ovo je Kup, u kojem su iznenađenja moguća. Igrat ćemo koliko nam dopuste. Svaka momčad ima neku svoju crnu rupu, a vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti iskoristiti, a smatram da za to imamo dovoljno moći i kvalitete - rekao je trener Bednje Andrija Balajić.