Ana Majdak slavila je u bacanju koplja Foto: AK Sloboda

Bacačica koplja iz AK Sloboda Ana Majdak osvojila zlato u Trnavi

| 27.9.2016. u 11:10h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Trnavi u Slovačkoj održan je ovogodišnji susret kadetskih reprezentacija Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske. Iako su nastup na ovom natjecanju izborili samo dvoje predstavnika varaždinskog Atletskog kluba Sloboda, oboje su osvojili medalje.

Bacačica koplja Ana Majdak bila je odlično raspoložena te je s fantastičnim hicem i novim osobnim rekordom od 45,33 metra uspjela pobijediti favorizirane bacačice iz Mađarske i Češke. Majdak je za reprezentaciju nastupila i u bacanju diska gdje je s rezultatom 30,30 metara zauzela 7. mjesto.

Sprinter Matija Žnidarić prvo je nastupio u utrci na 100 metara gdje je s rezultatom blizu svog osobnog rekorda od 11,44 (osobni rekord 11,40) te je u vrlo jakoj konkurenciji zauzeo 7. mjesto, a kasnije se u sastavu štafete Hrvatske na 4×100 metara okitio broncom.

S njima na putu bio je trener atletske škole, te ujedno i trener bacača i skakača u AK Sloboda Nenad Pavliček koji ističe da se od Ane i Matije i u narednim godinama mogu očekivati zapaženi međunarodni rezultati.