Ana Hrešć osma na Paklenica Trail International

| 12.5.2016. u 11:56h | Objavljeno u Sport

Nacionalni park Paklenica, poznat kao raj za penjače i planinare, ugostio je brojne zaljubljenike u sportsko penjanje i trčanje, u sklopu utrke Paklenica Trail, održane u okviru 17. međunarodnog susreta penjača i planinara.

S obzirom na odaziv  230 trkača (među kojima su trenutno najbolji slovenski i hrvatski brdski trkači), utrka Paklenica Trail teško da se više može smatrati popratnim događajem Međunarodnog susreta penjača,  već o jednoj od centralnih trail utrka u sezoni.

Utrka je imala 3 kategorije -  17, 24 i 42 kilometra. Staze su vodile najatraktivnijim dijelovima Nacionalnog parka Paklenice, a sudjelovalo je i četvero člana SRD 315 Sjeverozapad, koji su nastupili na utrci od 24 kilometra, koja je imala 1 300 metara uspona i spusta. Ana Hrešć je zauzela 8. mjesto, dok je Maja Grgurić bila 22 kod žena.

U kategoriji muškaraca, Nino Vinković bio je 19., Marko Dugandžić 20., a Vanja Šomođi osvojio je 38.mjesto.

Članovi SRD 315 Sjeverozapad su, osim u trčanju, nastupili i na penjačkom maratonu. Vanja Ilisić i Božidar Kelin osvojili su 5. mjesto u kategoriji mješovitih parova, a Marjan Lonjak bio je odličan druži u kategoriji muškaraca.

Utrka je startala iz Starigrada. Pred ulaskom u NP Paklenicu vodila je poučnom stazom prema kanjonu Male Paklenice, gdje kreće zahtjevan uspon na Crni Vrh (1031 m) koji se nalazi na polovici staze i nakon kojega slijedi tehnički spust do kanjona Velike Paklenice po kojemu se spuštalo natrag do Starigrada.

Članovi SRD 315 Sjeverozapad su, osim u trčanju, nastupili i na penjačkom maratonu. Vanja Ilisić i Božidar Kelin osvojili su 5. mjesto u kategoriji mješovitih parova, a Marjan Lonjak bio je drugi kod muškaraca.