Zajednička fotografija uoči sinoćnjeg susreta Varaždinskih Vatrenih i baseball ekipe Warhawksa Foto: Dražen Novosel

Američki bejzbolaši iz ekipe Warhawks nisu mogli parirati u nogometu VŽ Vatrenima

| 5.8.2018. u 13:11h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Baseball klub Vindija ugostili su jučer baseball ekipu Warhawks s američkog sveučilišta Whitewater iz Wisconsina.

Ekipa se već 14 dana nalazi na svojoj europskoj turneji tijekom koje su posjetili Nizozemsku, Belgiju, Njemačku,Francusku, Italiju, Sloveniju, a nakon boravka u Hrvatskoj odlaze u Mađarsku.

Posjet ekipe američkog sveučilišta rezultat je dugogodišnje suradnje Baseball kluba Vindija i sveučilišta Whitewater te posebno prijateljstva s glavnim trenerom i voditeljem baseball programa na Sveučilištu Whitewater, Johnom Vodenlichem.

Suradnja je uz pomoć i pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina ostvarila već čitav niz vrijednih programa. Vrijedi istaknuti organizaciju nekoliko vrlo posjećenih trenerskih seminara (koje su vodili istaknuti amerčki treneri) i razmjene igrača zahvaljujući kojima su u Baseball klubu Vindija nastupali igrači sveučilišne ekipe Warhawks: sezone 2009. Ben Prather i Greg Harder te sezone 2018. James Georgakas i Dennis Schutz.

Tijekom posjeta Varaždinu ekipa Warhawksa, koja je s pratnjom imala 52 člana, razgledala je grad.S obzirom da je varažinski baseball teren u rekonstrukciji, a i značajan dio Baseball ekipe Vindije je trenutno zauzet reprezentativnim nastupima, tijekom boravka američke ekipe nije planiran baseball susret.

Umjesto toga, u svrhu promocije ove posebne i vrijedne sportske i kulturne suradnje, sinoć je na stadionu Varteksa odigran nogometni susret, a snage su odmjerile selekcija Varaždinskih «Vatrenih» i baseball ekipe Warhawkasa. U susretu koji je odigran u trajanju od 2 puta po 30 minuta, slavili su Varaždinski Vatreni rezultatom 4:1, iako su bejzbolaši iz SAD-a poveli 1:0.

Za Varaždinske Vatrene zaigrali su Kos, Liber,Crnčec,Habulan,Labaš,Branković,Blaži,Mašić,Špikić,Petek,Sirovec, Bača,Tekić,Kastel, Šafarić,Težački, Vučetić,Lekić,Bodalec, Martinez,A. Lekić,Žalac,Lalić,Kušter,Kruhek i Lalić.