Amanda Mlinarić: "Sretna sam, ali puno draže mi je bilo zlato osvojeno prije dvije godine u Madridu" Foto: screenshot WA

Amanda Mlinarić: "Sretna sam, ali puno draže mi je bilo zlato osvojeno prije dvije godine u Madridu"

| 23.8.2021. u 15:00h | Objavljeno u Sport

- Da sam opet postala svjetska juniorska prvakinja počela sam shvaćati tek kada sam se vratila u Varaždin, ali moram priznati da mi je osvajanje naslova sada nekako normalno. Puno mi je draže bilo kada sam 2019. u Madridu prvi put postala svjetska juniorska prvakinja. U Wroclawu ni atmosfera nije bila dobra kao prije dvije godine, a niti je sve bilo dobro organizirano kao u Madridu. Na žalost od prvog dana mog boravka u Poljskoj imala sam i zdravstvene probleme,a ne znam da li za to kriviti hranu ili stres, no potpuno sam zdrava od kada sam se vratila u Varaždin - rekla je najbolja juniorka na svijetu, članica Varaždinskog streličarskog kluba, Amanda Mlinarić (20).

Naslov svjetske prvakinje u složenom luku osvojila je u Wroclawu, na natjecanju koje je bilo od 9. do 15. kolovoza. U kvalifikacijskom dijelu plasirala na 7. mjesto, što je bio odličan rezultat, s obzirom na to da prvih 8 izbjegava prvi krug eliminacija.

Tada je redom pobijedila streličarke iz Italije, Irana, Meksika, Estonije i na kraju u finalnoj borbi za zlato i predstavnicu Indije. Osim što je osvojila jedinu hrvatsku medalju, ostat će upisana i kao prva juniorka koja je uspjela obraniti titulu svjetske prvakinje.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti....