Amandi Mlinarić se smiješi i ukupna pobjeda u Europskom kupu

Amanda Mlinarić srebrna i brončana na Europskom juniorskom kupu

| 19.5.2018. u 18:08h | Objavljeno u Sport

Članovi Varaždinskog streličarskog kluba Amanda Mlinarić i Alen Remar nastupili su na Europskom juniorskom kupu u talijanskom gradu Roveretu.

Amanda Mlinarić, kadetkinja složenog luka, otputovala je u Rovereto kao favorit za neku od medalja, što je i potvrdila. U kvalifikacijskom dijelu bila je daleko najbolja, s najvišim brojem krugova i u kadetskoj i u juniorskoj kategoriji djevojaka složenog luka.

U eliminacijskom dijelu imala je izuzetno težak zadatak stići do finala, no uspjela je. U finalu je na žalost izgubila od stare poznanice Elise Roner iz Italije, te je u Varaždin donijela srebrnu medalju.

Mlinarić je do sada na svakom juniorskom kupu na kojem je nastupila osvojila po neku medalju, a zahvaljujući ovom rezultatu smiješi joj se i ukupna pobjeda u Europskom kupu. Osim srebrne medalje, Mlinarić je osvojila i broncu u mix timu s Lorenzom Vujanićem iz Zagreba.

Alen Remar, junior u olimpijskom luku, kvalifikacijski je dio dobro odradio, plasiravši se na 6. mjesto, no u eliminacijskom dijelu izgubio je meč u osmini finala, te se na kraju plasirao na 9. mjesto.

U sastavu hrvatske reprezentacije na ovom EYC 2018. bila je i Tihana Kovačić iz SK Navaho Jalžabet, kadetkinja olimpijskog luka. U kvalifikacijama je bila 17. no kroz eliminacije dospijela je do 9. mjesta.

Izbornik i trener mlade hrvatske reprezentacije ovog puta je bio trener VSK-a Cvijetoslav Zorman.