Amanda Mlinarić i Alen Remar ponovo obaraju rekorde

| 9.6.2016. u 08:06h | Objavljeno u Sport

Ekipa Varaždinskog streličarskog kluba gostovala je u austrijskom gradu Gloggnitzu na fizički vrlo zahtjevnom turniru „ Internationale Doppel 1440 Runde“, što znači da umjesto klasičnih 72 strijele koliko se ispucava na standardnom turniru, streličari pucaju dva puta po 144 strijele na četiri različite distance, ukupno 288 strijela plus zagrijavanje u dva dana.

U Austriju su pod vodsvom Cvijetoslava Zormana putovali Alen Remar, Amanda Mlinarić i Miroslav Habek.  Najviše se istaknuo Alen Remar koji je odnio prvo mjesto u konkurenciji kadeta olimpijskog luka, pritom oborivši čak četiri držana rekorda! „Pali“ su rekordi na 60m,50m,144 FITA round i 2x144FITA round.  Takvim gađanjem osvojio je i prvo mjesto na ovom prestižnom turniru.

Amanda Mlinarić također je odlično gađala, te je s 2 781 krugom oborila državni rekord u 2x144 FITA round, što je ujedno bio i najviši rezultat turnira i prvo mjesto u konkurenciji kadetkinja složenog luka, no Amanda može biti zadovoljna, jer je također i uspjela izjednačiti europski kadetski rekord na 50 metara koji iznosi 356 krugova, a ovo joj je ipak prva kadetska godina.

Miroslavu Habeku zamalo je izmaknula 3. pozicija u kategoriji seniora olimpijskog luka, pa se morao zadovoljiti 4. mjestom. Trener Cvijetoslav Zorman vrlo je zadovoljan postignutim rezultatima, te je najavio nove uspjehe i  napad svojih streličara na rekorde u disciplini 900 krugova na turnirima koji slijede.

Za vrijeme gostovanja četveročlane ekipe u Austriji, na turniru u Varaždinu boje VSK-a branio je Tomislav Jaranović, koji se odlično snašao na svojem prvom ovosezonskom vanjskom turniru, te je u konkurenciji seniora složenog luka osvojio visoko 3. mjesto.