Amanda Mlinarić i Alen Remar nastupili na najvećem europskom dvoranskom turniru

| 30.12.2015. u 08:22h | Objavljeno u Sport

Amanda Mlinarić i Alen Remar sudjelovali su na najvećem europskom dvoranskom turniru, „Berlin Archery Open 2015.“ S obzirom da je taj turnir imao odličan nagradni fond, sudjelovali su najbolji streličari Europe i svijeta, a među njima su članovi Varaždinskog streličarskog kluba ponovo bili najmlađi.

No, dvoje Varaždinskih streličara odlično se snašlo u konkurenciji profesionalaca. U početku to nije izgledalo baš lako i jednostavno,  i Amanda i Alen bili su nekako kruti, očito zadivljeni streličarskim veličinama koje su se našle oko njih, no nakon reakcije predsjednika kluba Tomislava Mlinarića, koji je ovog puta bio u ulozi trenera, stvari su se vrlo brzo posložile. Amanda i Alen polako su se počeli penjati prema vrhu.

Amanda Mlinarić se u samo desetak krugova popela sa 17. na 6. mjesto, a Alen Remar sa 102. na 59. mjesto, što znači da mladi streličari VSK-a imaju „u rukama“ vrlo vrijedne rezultate, ali ih treba izbrusiti. Na kraju kvalifikacijskog dijela Remar je završio na 68. mjestu u konkurenciji više od 200 najboljih europskih streličara, dok se Mlinarić uspjela kvalificirati u raspucavanje, gdje je na kraju završila kao 17. Vrlo solidan rezultat za četrnaestogodišnju  Amandu Mlinarić, u konkurenciji 60 najboljih europskih  streličarki složenog luka