Amanda Mlinarić bila je najbolje plasirana od svih predstavnika streličarskih klubova iz Varaždinske županije

Amanda Mlinarić 8. na četvrtom turniru iz serije svjetskih dvoranskih kupova

| 20.1.2019. u 18:14h | Objavljeno u Sport

U francuskom Nimesu održan je četvrti turnir iz serije svjetskih dvoranskih kupova. Za razliku od trećeg turnira, koji je održan u prosincu prošle godine u Rimu, gdje su od domaćih klubova sudjelovali samo članovi Varaždinskog streličarskog kluba i SK Navaho iz Jalžabeta, a tom su prilikom osvojene i dvije medalje, u Nimesu su nastupili streličari iz čak četiri kluba iz Varaždinske županije.

Najbolje plasirana bila je brončana iz Rima, Amanda Mlinarić (VSK) koja je u konačnici zauzela visoko 8. mjesto u poretku juniorki složenog luka. Vrlo dobra bila je i Tihana Kovačić (Navaho), koja je u diviziji juniorki zakrivljenog luka zauzela 17. mjesto.

Lovro Černi iz Grebengradskih streličara iz Novog Marofa, po prvi put je sudjelovao na jednom tako velikom natjecanju te je u diviziji juniora zakrivljenog luka bio 17. U istoj kategoriji nastupili su i Alen Remar (VSK) koji je zauzeo 54. mjesto te Matko Dupor (VSK) koji se plasirao na 111. mjesto.

U kategoriji juniorki zakrivljenog luka nastupila je i Jagec Vinka(Cekin), plasiravši se na 78. mjesto. U dječjoj kategoriji zakrivljenog luka nastupile su i Lara Cafuk, Mia Međimurec i Katja Korotaj (Cekin) plasiravši se redom na 12.,19. i 28. mjesto.

Po povratku u Hrvatsku, streličari nastavljaju dvoransku sezonu u Hrvatskoj streličarskoj ligi i u Kupu. U Hrvatskoj streličarskoj ligi vrh i 1. mjesto čvrsto drži Varaždinski streličarski klub (VSK), SK Navaho je trenutno 5., a Grebengradski streličari 7.

Druga ekipa VSK-a drži 9. mjesto, a druga ekipa SK Navaho 15. mjesto. Ostali klubovi iz Varaždinske županije su bez plasmana.