Varaždinski polumaraton, koji se održao 20. rujna, u organizaciji TK Marathon 95, jedna je od 18 utrka u ovogidšnjem kalendaru Kupa Sjeverozapadne Hrvatske

Alenka Horvat i Marijan Huzjak prvi pobjednici Kupa Sjeverozapadne Hrvatske

| 10.11.2015. u 11:52h | Objavljeno u Sport

Prvi pobjednici atletskog Kupa Sjeverozapadne Hrvatske za ovu godinu su Alenka Horvat i Marijan Huzjak. Proglašenje najboljih prvog Kupa Sjeverozapadne Hrvatske održat će se u subotu, 21. studenog u Nedelišću. Osim Alenke Horvat i Marijana Huzjaka pehare će za drugo i treće mjesto kod žena primiti Danijela Krobot i Lea Mrak, a kod muških Tihomir Cenko i Igor Goričanec.

Medalje će primiti po troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji. U konkurenciji seniorki od 20 do 29 godina prva je bila Valentina Belović. Kod seniorki od 30 do 39 godina najbolje su bile Lea Mrak, Jelena Domislović i Vlatka Hajdinjak Trstenjak, kod veteranki od 40 do 49 godina prva tri mjesta osvojile su Alenka Horvat, Danijela Krobot i Sandra Vaser, a kod veteranki iznad 50 godina najbolje su bile Ana Kresojević i Mirjana Mlinarić.

Među juniorima do 19 godina prvi je bio Alen Čretni, kod seniora od 20 do 29 godina prva tri mjesta pripala su Matiji Zadravcu, Kruni Kučeju i Goranu Slavičeku. Među seniorima od 30 do 39 godina prva tri mjesta zauzeli su Tihomir Cenko, Igor Goričanec i Ivica Plantak, kod veterana od 40 do 49 godina slavili su Marijan Huzjak, Dalibor Horvat i Alen Maltar, među veteranima od 50 do 59 godina prva tri mjesta osvojili su Ivan Lacković, Stjepan Keder i Stjepan Koraj. Među veteranima od 60 do 69 godina najbolji su bili Antun Belošević, Dragan Nedelovski i Dragutin Gašparić, a iznad 70 godina Stjepan Bernat.

Podsjetimo, predstavnici organizatora cestovnih utrka iz tri županije, Međimurske, Koprivničko-Križevačke i Varaždinske, odlučili su pokrenuti Kup sjeverozapadne Hrvatske. Riječ je o natjecanju u kojem su se bodovali nastupi trkača i trkačica na utrkama u ove tri županije i u konačnici su se dobili najuspješniji. Ideja pokretanja ovog Kupa bila je omasovljenje utrka u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Na sastanku, održanom u prostorijama varaždinskog Atletskog kluba Sloboda, dogovoreno je da će u svom prvom izdanju Kup ove godine imati 18 utrka. Natjecanje je počelo varaždinskom Novogodišnjom utrkom, a završilo je 8. studenog Utrkom grada Koprivnice, dužine 5 kilometara.  Za plasman u Kupu sjeverozapadne Hrvatske natjecatelji su morali sudjelovati na najmanje pet utrka, a bodovalo im se 14 najboljih utrka. Na kraju sezone nagradit će se troje ukupno najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji te po troje najboljih u sedam muških i pet ženskih starosnih kategorija.