Alen Runac ponovno izabran za predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Foto: Martin Novosel

Alen Runac ponovno izabran za predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

vv | 24.4.2024. u 07:52h | Objavljeno u Sport

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak je održana 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Alen Runac cijeli je život vezan uz sport. Nekada uspješan hrvač u varaždinskom hrvačkom Klubu i nakon natjecateljske karijere ostao je vezan uz ovaj sport. Trener, klupski predsjednik, izbornik reprezentacije, dopredsjednik hrvačkog Saveza... dio je dužnosti i funkcija koje je s uspjehom obnašao.

Runac_i_Bosilj.jpg

Tom nizu posljednjih osam godina dodao je i funkciju predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, u kojoj je i ranije bio dugogodišnji član Izvršnog odbora.

– U dosadašnjih osam godina mandata mnogo je toga učinjeno. Kada sam izabran na mjesto predsjednika Zajednica je brojala 108 članica, a danas ih imamo 132. I proračun je višestruko povećan, s tadašnjih 1,13 milijuna eura na današnjih gotovo 1,9 milijuna. A velika većina tog novca ulaže se u povećanje kvalitete, podupiranja izvrsnosti i osiguravanje boljih uvjeta za mlade sportaše, profesionalce i rekreativce – istaknuo je Alen Runac, nakon što su mu članovi Skupštine ukazali povjerenje da i u trećem mandatu vodi Zajednicu.

Za vrijeme njegovih mandata brojni dotadašnji projekti i programi doživjeli su novi uzlet, poput Zimskog sportskog višeboja, Olimpijskog festivala dječjih vrtića grada Varaždina, Novogodišnje utrke, gradske Biciklijade ili pak Svečanosti proglašenja najboljih sportaša grada Varaždina. Pokrenuti su i novi koji su svojim sadržajem i originalnošću odmah zadobili simpatije varaždinske sportske javnosti. Na tom su popisu Ljetni sportski višeboj, rekreativni pokret „Zdrav pokret”, Humanitarna utrka grada anđela, štafetni triatlon „Jurinih 3x1”, Europski tjedan sporta, „Challenger Race”, „Korzo Jump”...

– Na svim pozicijama programa javnih potreba u sportu osigurali smo financijsko povećanje. Samo tako možemo pratiti potrebe naših sportaša i klubova, koji nam sve to vraćaju vrhunskim rezultatima. Sve to ne bi bilo moguće da u Zajednici i oko nje nismo okupili sjajnu ekipu ljudi koja svojim radom i angažmanom pridonosi ovim uspjesima – zaključio je Runac.

ZSUGV_100.jpg

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

– Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

U Odboru lokalnih sportskih zajednica pri Hrvatskom olimpijskom odboru, Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina predstavljat će Patrik Koščak, dok je Stjepan Smernjak predstavnika Zajednice u Skupštini Saveza sportova Varaždinske Županije.

Zajednica.jpg

Predsjedniku Runcu na reizboru je čestitao varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

– Sport i kultura su dva segmenta koje guramo u Gradu i čiju infrastrukturu razvijamo. Puno je zahvata poput gradnje tribine na nogometnom igralištu u Hraščici, teniskih terena kod varaždinskih bazena... Za sve smo projekte osigurali novac. Tu su i tri projekta rekonstrukcije prostora na Graberja, Srednjoškolca, dok baseball teren selimo na lokaciju u Jalkovcu. Na taj ćemo način riješiti problem prostora za sve sportove u Varaždinu. Želja nam je još moderan nogometni stadion za što ćemo osigurati novac za njegovo projektiranje, ali za izgradnju trebat ćemo naći drugi izvor financiranja. Novim stadionom zadovoljit ćemo i najstrože uvjete koje propisuje UEFA – istaknuo je Bosilj.

Tijekom sjednice Skupštine, arhitekti Maja Kireta i Darko Brezovec, predstavili su i idejne projekte uređenja Graberja, Srednjoškolca i Baseball terena u Jalkovcu.

Skupstina_ZSUGV.jpg