Alen Posavec: Dodatni motiv bio nam je kada nismo osvojili jesenski naslov

vv | 2.7.2024. u 09:50h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Klenovnik prošle je sezone imao velike planove. Uoči početka natjecanja u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi doveli su čak sedam pojačanja Alena Kostanjevca, Patrika Mileca, Kristijana Kresonju, Nikolu Korena, Elvisa Martinčevića, Karla Sankovića i legendarnog “krojača” Nevena Vukmana, koji je u proljetnom dijelu sezone preuzeo i ulogu trenera. Ipak, na kraju jesenskog dijela prvenstva nisu bili na prvom mjestu, naslov jesenskog prvaka uzeo je Rudar 47 za kojim su bili “kratki “ za jedan bod.

- Pojačali smo se igračima iz Krapinske županije te igračima iz Mladosti iz Margečana i Ivančice, tako da je cilj baš bio da osvojimo naslov prvaka. Iako nismo osvojili naslov jesenskih prvaka, to nam je samo bio dodatni motiv, na proljeće smo se još pojačali s nekoliko igrača Markom Loparićem i Matijom Friščićem te smo napadali prvo mjesto što se na kraju i ostvarilo - istaknuo je Alen Posavec, predsjednik i igrač NK Klenovnik.

Puno teži posao

Upravo su protiv svojih najvećih konkurenata, Udarnika 32 i Rudara 47, izgubili bodove u jesenskom dijelu sezone, zbog čega nisu bili prvi na tablici. Kasnije su se uspjeli revanširati Udarniku 32 za remi, dok su se Rudaru 47 revanširali na proljeće, a jedina alarmantna utakmica bila je pobjeda protiv Vratna s 2:1, momčadi koja je bila zadnja na tablici u tom trenutku.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...