Utakmica protiv Bjelovara u petak bila je posljednja za Alana Belka na klupi GRK Varaždina 1930 Foto: Martin Novosel

Alan Belko više nije trener GRK Varaždina 1930

| 23.9.2019. u 18:25h | Objavljeno u Sport

Alan Belko više nije trener GRK Varaždina 1930. Nakon neočekivanog poraza u petak u dvorani u Graberju u susretu 1. kola Paket 24 Premijer lige od momčadi Bjelovara Belko je odlučio svoj mandat dati na raspolaganje upravi kluba, koja je ostavku i prihvatila.

Uprava GRK Varaždina 1930 sada treba pronaći novog trenera, a susret 2. kola Paket 24 Premijer lige Dabrove očekuje u subotu u 19 sati protiv Spačve u Vinkovcima. Belko je trenerom GRK Varaždina 1930 postao 13. ožujka ove godine, a nakon što je uprava kluba raskinula suradnju s dotadašnjim trenerom Sašom Ilićem, koji je momčad vodio u tri prvenstvena i jednom kup susretu.

Belko je bio četvrti trener prošle sezone u GRK Varaždinu 1930, s kojim je kroz Ligu za ostanak osigurao zadržavanje u najelitnijem rangu hrvatskog klupskog rukometa. Belko, nakon što je prije pet sezona napustio klupu Dabrova, bio je trener austrijskog Graza, a nakon toga momčadi prvoligaša Preloga, odakle se u ožujku ove godine odlučio na povratak na klupu Dabrova.

Inače, prošle je sezone GRK Varaždin 1930 ostao bez trenera nakon dva prvenstvena kola, jer je tadašnji trener Siniša Radujković podnio ostavku nakon dva susreta Premijer lige i dvije odigrane utakmice u europskom EHF Kupu, protiv rumunjske Steaue iz Bukurešta.