AIK uspješan na Slovakia openu

| 24.6.2024. u 08:59h | Objavljeno u Sport

Na kraju sezone tri člana Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica otputovali su s trenerom na otvoreno prvenstvo Slovačke u kyokushin karateu.

Sudjelovali su klubovi iz Slovačke, Mađarske, Austrije i AIK iz Hrvatske. U mlađim kategorijama odličan je bio Erik Denac koji kod dječaka dolazi do srebra.

Prvu borbu dobiva 6:0, a drugu gubi 2:4, a oba meča imao je protiv mađarskih predstavnika. Kod mlađih kadetkinja sjajan nastup imala je Josipa Horvat koja dominantno pobjeđuje obje svoje protivnice iz Mađarske 2:0 prije isteka vremena i osvaja zlato.

Za drugo zlato pobrinula se Sabina Broz u lakoj kategoriji kadetkinja. U finalu pobjeđuje mađarku Nemeth koja je povela 1:0, no Sabina brzo okreće dvoboj u svoju korist i prije isteka vremena pobjeđuje 2:1.

Time AIK osvaja dva zlata i jedno srebro te uspješno zaključuje sezonu u kojoj je u klub došao i prvi naslov prvakinje Balkana (Josipa Horvat), naslovi prvaka i viceprvaka Hrvatske u katama (Erik Denac i Katja Zadravec), nastup Roka Kalničaneca na europskom prvenstvu za juniore u Valenciji i pregršt domaćih i međunarodnih uspjeha.

Malu, ali uspješnu ekipu vodio je trener Saša Josip Milec.