Agon Elezi uoči Osijeka: Želja nam je osvojiti tri boda, a ne samo pružiti dobru igru

| 12.8.2022. u 11:06h | Objavljeno u Sport

U 5. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige momčad Varaždina u nedjelju u 18 sati i 55 minuta očekuje nadmetanje u Osijeku s istoimenim domaćinom.

- Svi znamo da je Osijek jako dobra ekipa, istina je da su trenutačno u maloj krizi,što može, ali i ne mora biti prednost za nas, ali isto tako znamo i da imaju vrhunske igrače, individualce, koji mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku. Zato moramo biti pravi, oprezni i nastaviti s igrama kao na prethodna tri susreta, a ako ćemo biti na željenom nivou, svaki od nas na svom maksimumu, onda neće biti problema. U Osijek ćemo putovati s namjerom da osvojimo tri boda, u utakmicama s Hajdukom i Dinamom potvrdili smo da možemo igrati i s najjačim momčadima u ligi, a želja nam je i pobijediti a ne samo pružiti dobru igru - rekao je igrač sredine terena momčadi Varaždina Agon Elezi.

Bod osvojen u prethodnom kolu u nadmetanju s aktualnim hrvatskim prvakom dodatno je pojačao samopouzdanje igrača Varaždina, a što se moglo vidjeti na treninzima ovog tjedna, a uoči susreta na Gradskom vrtu.

- Na treninzima se kvalitetno radi, jako dobra smo ekipa, svi smo mladi, znamo što želimo, radimo ono što trener Kovačević želi i očekuje od nas, a atmosfera u ekipi je pozitivna, što je jako bitno. U utakmicama protiv Hajduka i Dinama uputili smo ukupno 37 udaraca na gol, što ni jedna ekipa nije napravila. Da mi je netko rekao prije tih utakmica da ćemo imati toliko udaraca prema golu tih, europskih ekipa, odgovorio bih mu da nema šanse da se tako nešto ostvari, ali naš trener Mario Kovačević je napravio jako dobar posao jer cijelo se vrijeme trudio da nas uvjeri da možemo igrati protiv svake momčad, a najbitnija je upravo mentalna spremnost igrača. Svi smo nogometaši i znamo igrati nogomet, ali smo i mladi igrači i treba nam netko dati samopouzdanje. Trener Kovačević je na tom planu napravio jako dobar posao, a da je bio u pravu potvrdilo se na prethodne dvije utakmice - rekao je Elezi.

U prethodna dva susreta Elezi je bio u situacijama za postizanje pogotka, ali lopta nije htjela u mrežu.

- Kao da nemam sreće, a do sada sam trebao imati barem tri gola. Protiv Hajduka imao sam dvije velike prilike,ali nisam uspio dati gol, dok sam protiv Dinama imao tri-četiri udarca na gol, jednom pogodio gredu, a da je tada lopta ušla u mrežu bio bi mi to gol života. Nije bitno tko će postići gol, najvažnije mi je da mi pobijedimo i osvojimo tri boda i da smo svi zdravi - zaključio je Elezi.

Igračku karijeru počeo je u Shkupiju iz Skoplja, nakon toga kao 16-godišnjak godinu dana igrao je u francuskom Caenu, iz kojega je došao u makedonski Vëllazërimi, a prije nego što je došao u Varaždin nosio je dres albanskog Skenderbea.

- Preko mog menadžera stigla je ponuda Varaždina, koja je za mene bila zanimljiva jer sam znao da je hrvatska liga jako dobra za mlade igrače i da može biti odskočna daska za transfer u neku od europskih liga. Odgovarao mi je projekt Varaždina i da imam veću minutažu. U prvoj sezoni odigrao sam 19 utakmica u prvoj ligi, ali smo na žalost ispali iz najelitnijeg ranga. U drugoj sezoni počeo sam dobro igrati u drugoligaškoj konkurenciji, ali sam se na žalost ozlijedio na Kup susretu u Sesvetama, a što je bila prva utakmica pod vodstvom trenera Maria Kovačevića. Na žalost zadesila me najteža ozljeda u nogometu, stradao je prednji križni ligament i morao sam devet mjeseci biti izvan terena. Hvala Bogu sada sam se vratio, sve ide dobro, ljudi u klubu i u gradu su jako dobri, lijepo su me prihvatili. Dvije sam godine ovdje i već sam postao Varaždinac, ne osjećam se kao stranac, već kao domaći igrač i baš mi je lijepo u Varaždinu. Kada sam došao jako malo sam znao hrvatski jezik, rodom sam iz Skoplja, makedonski jezik malo je sličan hrvatskom i u ove dvije godine dosta sam ga naučio, ide na bolje, no još ima dosta mjesta za popravak - zaključio je Elezi.