8. Utrka za mač Grofa Draskovicha: Andrej Hladnik i Natalija Mašera pobjednici

VV | 5.7.2022. u 10:24h | Objavljeno u Sport

Već godinama se početkom srpnja održava utrka za mač Grofa Draskovicha, osma po redu. S utrkama se počelo već u subotu održavanjem dječjih utrka na 100, 200, 400, 600 i 800 metara, a okupilo se 60-ak djece dok glavna utrka održala u nedjelju i to kroz utrke na 5 km i 10 km.

Najprije je startala utrka na 5 km, a koju je uspješno završilo čak 320 natjecatelja. Ovogodišnji pobjednik utrke je bio slovenski predstavnik Andrej Mikelj koji je danu dionicu istrčao za 19:02. Na drugo mjesto plasirao se također slovenski predstavnik Aljaž Novak (AK Ormož) sa 20:34 dok se Zoran Križanić iz AK Varaždin ovaj put morao zadovoljiti trećim mjestom u vremenu 20:37.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Andreja Ložnjak sa rezultatom 24:19 ispred slovenske predstavnice Vesne Hozjan u vremenu 24:32 dok se na treće mjesto plasirala domaća Ana Goričanec iz AK Varaždina koja je zadanu dionicu istrčala za 25:12. Bravo za našu Anu i hrabru utrku.

U glavnoj utrci na 10 km pobijedio je domaći Andrej Hladnik iz AK Varaždina koji je u solo utrci istrčao odličnu utrku po ovoj nesnosljivoj vrućini i pobijedio s rezultatom 35:46, drugi je bio Josip Mijaković (BK Maraton Beciklin) koji je bio drugi u vremenu 37:19, dok je Tomislav Vertuš bio treći s vremenom 38:08.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je slovenska predstavnica Natalija Mašera koja trči za AK Fit u vremenu 43:36, dok se na drugo mjesto plasirala Marina Godinić koja je istrčala u vremenu 43:54, a na trećo mjesto se plasirala Martina Horvat (AK Svetice) u vremenu 45:42.

- Moramo se posebno zahvaliti svim volonterima koji su pomagali na okrijepnim stanicama i svemu potrebnom oko utrke. Naravno da hvala i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije ove jedinstvene utrke, a posebno hvala pravom Grofu Nikolausu Draskovichu i njegovoj supruzi Grofici Ruli koji su prvo i sami otrčali utrku i onda nam pomagali oko podjele nagrada najboljima. Hvala i g. Borovcu iz Dvora Trakošćan na nesebičnoj pomoći, hvala neponovljivom voditelju i “meštru” od ceremonije Zvonku, DJ-u Cromada, vitezu Ivanovcu – Bregoviću, hvala i svim “damama” u krinolinama, a posebno grofici Lidiji te Anici, Dominiku, Petri i Patricii koje su dijelile unikatne medalje u cilju i još jednom VELIKO HVALA svima koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije ove jedinstvene utrke jer zaista je bio potreban veliki trud da sve prođe ovako dobro i glatko - javili su organizatori iz AK Varaždina.