Igrači Persepolisa također navijaju za Hrvatsku Foto: Martin Novosel/HNS

7 SATI DO UTAKMICE Želim pobjedu, želim plasman u finale

| 11.7.2018. u 13:10h | Objavljeno u Sport

Do dolaska Zlatka Dalića na klupi hrvatske nogometne reprezentacije, jedno od imena iz varaždinskog nogometa koje se često spominjalo da preuzme reprezentaciju je Branko Ivanković. Bio je pomoćnik Miroslavu Blaževiću 1998. godine te je trenirao i NK Varteks u 90-ima, a danas sjedi na klupi Iranskog prvaka Persepolisa s kojim postiže sjajne rezultate. On trenutno sa svojim Persepolisom odrađuje pripreme u Varaždinu te se sprema za novu sezonu, ali s jednim okom prati i događaje na SP-u u Rusiji.

- Ja ću gledati i vidim tu utakmicu kao navijač. To mi je puno jednostavnije, puno lakše i puno ljepše. Želim pobjedu, želim plasman u finale i želim našima i Daliću najbolje. Znam da nam neće biti ni lako, a niti jednostavno to izboriti, ali igra se polufinale i u svakom natjecanju, bez obzira je li to Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo, Liga prvaka ili Liga UEFA-a, kad jedna momčad uđe u polufinale to je već ogroman uspjeh i rezultat. Sve dalje je stvar neizvjesnosti i čudesan rezultat - rekao je Ivanković.

Njegov klub je u Varaždinu do sada odigrao četiri pripremne utakmice i iako nije bilo lako jer su tek krenuli u pripremni period, zadovoljan je viđenim. Odigrali su i četiri prijateljska susreta, pobijedili su slovensog trećeligaša Ljutomera sa 6:0, izgubili su od Aluminija iz Kidričeva 5:1, bili su bolji od Intera iz Zaprešića sa 1:0, dok su sa zagrebačkom Lokomotivom odigrali prijateljskih 1:1, ali priznaje da je bilo teško voditi pripreme za vrijeme Svjetskog prvenstva, s obzirom da i igrači s jednim okom prate događaje na mundijalu u Rusiji.

- Utakmicom protiv Lokomotive završio je dio priprema u Varaždinu, jako sam zadovoljan sa svime što se ovdje događalo. Od uvjeta do smještaja i rada. Ove utakmice nam služe za ulazak u formu i provjeru nekih igrača i idemo prema onome što sam ja očekivao od njih. Treba nam još vremena. Zadovoljan sam utakmicom s Interom, grozna je bila utakmica s Aluminijem, ali to se desilo i događa se rijetko jer smo malo izmiješali momčad i osjetio se umor nakon zahtjevnih kondicijskih priprema, ali je i Hrvatska pobijedila na prvenstvu pa smo imali jedno veselje u momčadi - objasnio je Ivanković.

Znači, osim 4 milijuna navijača iz Hrvatske, imat ćemo i podršku igrača iz Persepolisa, a sigurno će se i Iranci kao i neke druge manje nogometne zemlje prikloniti Hrvatskoj i pružiti joj podršku u današnjem susretu protiv nogometne velesile koja je zapravo kolijevka najvažnije sporedne stvari na svijetu.

- To uopće nije sporno. Svi navijaju za Hrvatsku. Dosta njih je zajedno s Varaždincima gledalo utakmicu na Korzu i navijalo, a danas ćemo svi zajedno opet pratiti Hrvatsku - zaključio je Ivanković.