500-tinjak igračica i igrača nastupilo na međunarodnom turniru Memorijal Mirko Abramović

| 7.11.2022. u 08:54h | Objavljeno u Sport

Stolnoteniski klub Varaždin je proteklog vikenda organizirao veliki tradicionalni međunarodni turnir Memorijal Mirko Abramović.

Prijavilo se 500-injak igrača iz Bosne, Slovenije, Srbije, Ukrajine, Indije i Hrvatske, a turnir se održavao na 20 stolova u varaždinskoj Areni.

Za domaćina STK Varaždina nastupalo je 15 igrača u svim uzrasnim kategorijama. Najbolji rezultat u juniorkama postigla je Jelena Vukelić, koja je sjajnom igrom osvojila zlatnu medalju a da pritom nije izgubila niti jedan set.

 U kvalifikacijskoj grupi pobjedila je Kozomaru Anju iz zagrebačkog Meriksa rezultatom 3-0. U drugim meču kvalifikacija pobjedila je Salmu Veroniku iz Svetog Jakova rezultatom 3-0. U četvrtfinalu je igrala sa Crnkovič Emom iz Keme Puconci i pobjedila 3-0.

U polufinalu je igrala protiv Harkai Blažkom iz slovenske ekipe Keme Puconci i pokazala odličnu formu pobjedivši 3-0. U finalu se sastala sa defanzivnom igračicom Gojković Nevom iz zagrebačkog kluba HASTK Mladost i pobjedila je 3-0. Fenomenalna igra i rezultat za mladu igračicu STK Varaždina Jelenu Vukelić.

Drugog dana na sjajan nastup Jelene Vukelić u juniorkama nadovezla se Petra Petek u seniorkama koja je isto tako osvojila zlatnu medalju. 

U svojoj kvalifikacijskoj grupi pobjedila je sve svoje suparnice. U četvrtfinalu je bila bolja od Raguž Nikoline iz STK Požege rezultatom 3-0. U polufinalu je svladala Doru Ćosić iz HASTK Mladost rezultatom 3-0.

U finalnom meču Petra je bila bolja od Ivane Tubikanec iz STK Zagreba rezultatom 3-0.