20. Revija mažoret timova - Varaždinske mažoretkinje okupile cijelu Hrvatsku i proslavile 29. rođendan

VV | 27.8.2023. u 13:00h | Objavljeno u Sport

Obilježavajući svoj 29. rođendan Varaždinske su mažoretkinje prošle subote na jubilarnoj 20. Reviji mažoret timova okupile mažoretkinje iz cijele Hrvatske. Tako su Varaždinom špancirale i mimohodom se predstavile redom Našićke mažoretkinje Dora, Bjelovarske, Loborske, Klinčaselske, Stupničke, Pisarovinske, Karlovačke mažoretkinje, potom Klub mažoretkinja Sesvećanke iz Zagreba, Lošinjske mažoretkinje, i po prvi puta na Špancirfestu u Varaždinu jedinstvene Mažoretke Župe Dubrovačke.

Uniforme atraktivnih ambasadorica svojih gradova uzrasta od 5 do 25 godina subotnjeg su poslijepodneva plijenile pozornost špancirera i gostiju Varaždina, a u revijalnom programu ispred gradske vijećnice i upečatljivim koreografiranim plesnim nastupima. Uoči ovog jubilarnog događanja, koje se svake godine održava pretposljednjeg dana ovoga festivala, Varaždinke su obišle posljednje počivalište svoga utemeljitelja i dugogodišnjeg predsjednika Anđelka Zorkovića, položivši cvijet i upalivši svijeću.

Tijekom programa 20. Revije mažoret timova dodijeljene su i dvije plakete „Anđelko Zorković” za posebne zasluge gospođi Ljerki Janković, dugogodišnjoj predsjednici i voditeljici Lošinjskih mažoretkinja i velikoj prijateljici Varaždina koja je i sama Varaždinka, te čelniku tvrtke Crtorad signalizacija Tomi Ježovita.

- Bez financijske pomoći grada i županije i nekolicine sponzora, te podrške turističkog i koncertnog ureda grada, gradske javne vatrogasne postrojbe, prometne policije, naših Purgara i nekolicine sponzora, ne bismo mogli realizirati sve zamišljeno, stoga iskreno zahvaljujemo svima koji pomažu naš rad, a pogotovo roditeljima naših mažoretkinja – istaknula je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

Ujedno je pozvala djevojčice da s početkom nove obrazovne godine dođu pogledati treninge koji se održavaju u prostoru varaždinske I. Osnovne škole, te se odluče postati dijelom varaždinske mažoret obitelji. Iduće će godine Varaždinske mažoretkinje obilježiti 30 godina postojanja i prisutnosti u javnom životu Varaždina, gdje isto toliko godina djeluju kao živi suvenir svog grada ali i kao predvodnice grada u kojem anđeli spavaju.