13. CROSS UTRKA BEDENEC 2024 Pobjednici Aljaž Novak i Renata Ledinec Foto: Mihaela Horvatić

13. CROSS UTRKA BEDENEC 2024 Pobjednici Aljaž Novak i Renata Ledinec

VV | 14.10.2024. u 15:15h | Objavljeno u Sport

Udruga za kulturu i sport Bedenec organizirala je 13. Cross utrku Bedenec 2024, 3. utrku građana i 20. jesensku Cross utrku najmlađih.

U glavnoj, 12 kilometara dugoj stazi 13. Cross utrke Bedenec 2024, prvo mjesto osvojio je Aljaž Novak iz Ormoža, drugo Darko Piskač, treće Ivan Cindori, a kod žena je prva na cilj stigla Renata Ledinec, ispred Vedrane Babić. Karlo Hunjet iz Udruge za kulturu i sport Bedenec osvojio je peto mjesto, uz to i bio najmlađi trkač na toj stazi, dok je Stjepan Petak bio sedmi. Najbolji trkači i trkačice u obje utrke nagrađeni su peharima.

U 3. utrci građana, na stazi duljine 6 kilometara, u konkurenciji muškaraca prvo mjesto osvojio je Davor Breški, drugo Denis Važanić, a treće Mario Špoljarić, dok je kod žena pobjednica Brankica Slivar, ispred drugoplasirane Džeraldine Kuzminski, te treće Sanje Skupnjak Cindori.

Uz ove spomenute, održane su i utrke djece, na kojima je, u utrkama od vrtićkog uzrasta pa do 'osmaša', sudjelovalo njih 28.

Članovi UKS Bedenec osvojili su 10 medalja, braći Novak – Horvatić pripala su prva mjesta u svim kategorijama, a sva su djeca-trkači dobila medalje. Najmlađi trkači bili su Mihael Horvatić i Anastazija Kiđemet, koji su primili prigodne darove.

Kestenje, okrjepa, grickalice i ugodno druženje osigurani su za sve sudionike, a uz to UKS Bedenec je organizirao tombolu, na kojoj su svi sudionici dobili nagrade.