SREDNJA ŠKOLA IVANEC Učenicima nudi zanimljivi izbor trogodišnjih i četverogodišnjih programa

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Srednja škola Ivanec jedina je srednja škola u gradu Ivancu i kao takva nudi različite obrazovne programe koji međusobno aktivno surađuju i nadopunjuju se, a ono po čemu je ova škola uistinu posebna jest aktivna suradnja učenika, profesora i roditelja te briga o svakom učeniku.

Kao mješovita škola pruža mogućnost upisa u četverogodišnji program obrazovanja opće gimnazije i program za zanimanje ekonomist, a od trogodišnjih programa za zanimanja u obrtništvu učenici mogu upisati programe za zanimanje prodavač, CNC operater, strojobravar, stolar i instalater kućnih instalacija.

Kontinuirana ulaganja

U školi se kontinuirano ulaže u opremljenost učionica i edukaciju nastavnog osoblja te primjenu novih tehnologija kako bi se nastava učinila zanimljivijom i primjenjivom u daljnjem obrazovanju ili radu. Veliki se naglasak stavlja na STEM područje i opremanje specijaliziranih učionica, razvijanje jezičnih kompetencija, ali jednako tako i na poticanje izvrsnosti u programima za zanimanja u obrtništvu.

Kroz projekte Srednja škola Ivanec učenicima nudi velik broj dodatnih aktivnosti kojima se mogu baviti, a interaktivnom nastavom i učenjem uz pomoć IKT-a žele osigurati aktivno i efikasno učenje koje priprema učenike za život i rad u 21. stoljeću. Uz pohađanje redovne nastave samo u jutarnjoj smjeni, učenicima se nudi mogućnost odabira brojnih sadržaja. Uz dodatnu i izbornu nastavu, učenici mogu birati prema svojim interesima uključivanje u fakultativnu nastavu, poput učenja njemačkog jezika za polaganje DSD njemačke jezične diplome, učenja engleskog, njemačkog i talijanskog jezika u digitalnom i multikulturalnom okruženju, Statistike,

Razvoja mobilnih aplikacija, Digitalne kartografije i Eksperimentalne fizike. Također, Srednja škola Ivanec učenicima nudi velik broj izvannastavnih aktivnosti: od robotike, novinarstva, literarne i dramske skupine, kemije, ekologije, učeničke zadruge, tehničke radionice, pa sve do sporta, plesa i pjevanja u školskom zboru u koje se mogu uključiti prema svom izboru.

- Srednja škola Ivanec vrlo je uspješna u provedbi projekata i na nacionalnoj i na europskoj razini. Uključivanje u projekte je vrlo važno jer ti projekti daju mogućnost uvođenja promjena i inovacija u školu, odnosno mogućnost da se poboljšaju uvjeti obrazovanja i učenicima ponude dodatni sadržaji. Do sada smo proveli velik broj projekata kojima smo uveli nove fakultativne predmete, modernizirali nastavu uvođenjem novih tehnologija i novih metoda učenja i poučavanja te energetski obnovili školu. Projekti su nam omogućili suvremeno izvođenje nastave u području digitalne kartografije: učenici surađuju s međunarodnom tvrtkom HERE za izradu digitalnih karata, a razvili smo interaktivni portal za e-učenje koji sada koriste svi naši učenici i nastavnici u izvođenju nastave na daljinu. Koristimo vlastiti računovodstveni softver i rad na računalima u nastavi ekonomske grupe predmeta, razvijamo mobilne aplikacije, uvodimo tehnologiju virtualne stvarnosti u nastavu matematike, a projektom Učionice budućnosti osigurali smo poticajno i motivirajuće okruženje za učenje uz pomoć tehnologije - rekla je ravnateljica Srednje škole Ivanec ravnateljica mr. sc. Lidija Kozina.

Odlični na natjecanjima

Učenici Srednje škole Ivanec postižu izvrsne rezultate na raznim državnim natjecanjima i državnoj maturi te uglavnom upisuju fakultete koji su im u samom vrhu prioriteta. Učenici koji se po završetku školovanja odluče na rad, ostvaruju visoku stopu zapošljavanja pri poslodavcima kod kojih su obavljali stručnu praksu i primali stipendiju ili postaju poduzetnici.

Osim suvremeno opremljene i multifunkcionalne učionice budućnosti, jedne od rijetkih takvih učionica u Europi, Srednja škola Ivanec ima 23 učionice, pet informatičkih učionica, četiri radionice, amfiteatar, knjižnicu i čitaonicu, kantinu, veliku sportsku dvoranu, tri vanjska igrališta i fitness.
- Svim učenicima želim mnogo uspjeha na upisima i vidimo se na jesen u Srednjoj školi Ivanec – zaključila je ravnateljica mr. sc. Lidija Kozina.

Što nude:

MODERNO POUČAVANJE Uz suvremenu i multifunkcionalnu učionicu budućnosti, Srednja škola Ivanec ima 23 učionice, pet informatičkih učionica, četiri radionice, amfiteatar, knjižnicu i čitaonicu, kantinu, veliku sportsku dvoranu, tri vanjska igrališta i fitness. Nastava se izvodi interaktivno uz IKT-a

PROJEKTI Na školi se provode brojni projekti na nacionalnoj i europskoj razini

SUVREMENA TEHNOLOGIJA Škola ima vlastiti interaktivni portal za e-učenje, izvodi se nastava u području digitalne kartografije, razvoja mobilnih aplikacija, u nastavi matematike korista se tehnologija virtualne stvarnosti

FAKULTATIVNA NASTAVA Uz dodatnu i izbornu nastavu, Srednja škola Ivanec učenicima nudi fakultativnu nastavu, poput učenja njemačkog jezika za polaganje DSD njemačke jezične diplome, predmeta Statistike, Razvoja mobilnih aplikacija, Digitalne kartografije i Eksperimentalne fizike

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI U Srednjoj školi Ivanec postoji veliki broj izvannastavnih aktivnosti, od robotike, novinarstva, literarne i dramske skupine, kemije, ekologije, učeničke zadruge, tehničke radionice, do sporta, plesa i pjevanja u školskom zboru

ssivanec.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.