Škola stranih jezika Šimunić: Znam jezike - čak i japanski!

Sponzorirani članak | 15.9.2016. u 12:14h | Objavljeno u Sponzorirano

Kontinuirani razvoj Škole stranih jezika Šimunić prati i mogućnost učenja japanskog jezika koji su uveli 2010. godine. Zanimljivo je kako su Varaždinci objeručke prihvatili učenje ovog egzotičnog jezika. To su redom mladi entuzijasti, srednjoškolci i studenti sa zavidnim znanjem o kulturi te daleke zemlje. Zavoljeli su japanski kroz anime, cosplay, glazbu i filmove.

Nastavni program obuhvaća čitanje i pisanje četiri vrste pisma (hiragana, katakana, kanji i romaji), konverzacijske vježbe u svakodnevnim situacijama, vježbe slušnog razumijevanja, upoznavanje s kultorološkim konceptima Japana.

Nastava japanskoga mora biti posebna. Ovaj su puta završni ispit pisali uz tihu glazbu tradicionalnih japanskih instrumenata. Nakon usmenoga ispita slijedilo je druženje uz zeleni čaj i japanske grickalice. Da događaj bude potpun pobrinula se njihova profesorica te je upriličila vježbanje izrade raznih likova origamija s originalnim japanskim papirima.

Predškolci "šprehaju po njemačkom" i "spikaju po engleskom"

Roditelji su postali svjesni da je njemački jezik bolje početi učiti što ranije, čak prije engleskog jezika. Zato su u Školi Šimunić osmislili sasvim novi inovativan nastavni program za predškolce od 4 do 6 godina koji su ga sa žarom prihvatili i uživaju baš kao pravi mali Nijemčići.

Kao i svi njihovi predškolski programi i ovaj je tako koncipiran da djeca uče nesvjesno, kroz raznovrsne aktivnosti u kojima zaista uživaju dok istovremeno usvajaju pojmove njihova dječjeg svijeta na njemačkome odnosno engleskome jeziku.

Na završnim priredbama u lipnju roditelji su ushićeni količinom znanja i točnošću izgovora svojih malih đačića. Poseban je užitak slušati "malce" kako fantastično oponašaju izgovor svoje Lehrerin.

Đačići 2. predškolske razine govore s lakoćom poput pravih malih Engleza! Znaju predstaviti svoje obitelji pomoću fotografija, opisuju postere godišnjih doba i premete opširno s mnogo pridjeva navodeći njihovu boju, veličinu, oblik itd.

Mališani 1. predškolske razine jedva dočekaju da se pred roditeljima pokažu, da imenuju igračke, predmete i kartice, izrecitiraju i odpjevaju pjesmice, da plešu i glume, pitaju, odgovaraju i pogađaju, da odbrojavaju brojalice i igraju omiljene igre. Uživaju svi, a najviše gledatelji: roditelji, bake, djedovi, tete...

Da bismo olakšali roditeljima, ove godine posebnim terminom i cijenom 180 kn mjesečno potičemo sljedeće početne stupnjeve: njemački predškolski, 1. đački njemački i početni talijanski za više razrede OŠ. Posebnu ponudu potražite na www.skola-simunic.hr.

Jedini srebrni partner u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Škola stranih jezika Šimunić jedina je škola iz Varaždina i u ovom dijelu Hrvatske sa dugogodišnjim statusom srebrnog Addvantage Partnera Cambridge Univerziteta za ESOL međunarodno priznate ispite.

Uspjeh pojedine škole svake se godine iznova procjenjuje te je potrebno kvalitetno i temeljito pripremati kandidate prije prijavljivanja na ispite.

U Školi stranih jezika Šimunić to kontinuirano čine već 26 godina te su se specijalizirali u pripremi za polaganje međunarodno priznatih ispita. Prolaznost kandidata u Školi Šimunić je 100%, od čega većina s najvišom ocjenom A!

Hodnike škole često krase prestižne Cambridge FCE diplome razine B2, prve od tri najviše razine izvrsnosti, a njihovi kandidati postižu izuzetne rezultate i dobivaju visoke ocjene: Performance at Grade A demonstrates an ability at Level 2 and Council of Europe C1.

U dobi od 16-ak godina mladi Varaždinci polažu svoj prvi veliki ispit ukupnog trajanja od cca 4 sata. Ispitivanje organizira British Council, ugledna organizacija koja za Ujedinjeno Kraljevstvo provodi ispite širom svijeta, a kod nas je to u Zagrebu pred britanskim ispitivačima, bez ikakve pristranosti i pod šifrom.

"Potvrda je to kvalitetnog poučavanja stranih jezika u našoj Školi, kao i zalaganja mladih polaznika i njihovih profesorica", kaže ravnateljica Jasenka Šimunić. "Najveći broj polaznika pripremnog FCE programa pohađa naše tečajeve od malih nogu. Naša je privilegija i zadovoljstvo da ih pratimo od prvih simpatičnih nesigurno izgovorenih riječi na predškolskome stupnju pa sve do sjajno sročenih eseja iz kojih je očito da im je engleski postao ´their second nature´... Mislim da su Varaždinci jako talentirani za jezike!"

Čemu služe međunarodno priznati certifikati?

Kako dokazati znanje stranog jezika kod upisa na fakultet ili natječaja za posao? Kako se istaknuti u mnoštvu ostalih kandidata i dokazati da baš vi odlično vladate jezikom? Međunarodni certifikati su najobjektivniji i najvjerodostojniji dokaz stečenih jezičnih kompetencija. Ujedno je to i potvrda stručnosti određene škole stranih jezika.

Kvalitetu Škole stranih jezika Šimunić uvijek iznova potvrđuju i ostali postignuti uspjesi njihovih polaznika: prva mjesta na državnim natjecanjima, dobivanje stipendija, uspješni upisi i snalaženje na stranim fakultetima i radnim mjestima.

Za život učimo, ne za školu!

Odrasli polaznici kod nas u ugodnoj i poticajnoj atmosferi odlično nauče strani jezik te  steknu nova prijateljstva i poznanstva. Nastava je moderna, dinamična i zanimljiva s pristupom orijentiranim na komunikacijske potrebe polaznika. Kroz intenzivnu ili klasičnu nastavu polaznici mogu naučiti novi jezik ili usavršiti svoje komunikacijske vještine iz engleskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, francuskog, ruskog, mađarskog, kineskog i japanskog jezika.

U 26 godina postojanja Škola stranih jezika Šimunić dokazala je ustrajnost u radu te postojanu kvalitetu u razini podučavanja predškolskih, đačkih i odraslih polaznika.

www.skola-simunic.hr
Varaždin, Trenkova 23
042 203 303, 091 203 3023