Prva privatna gimnazija s pravom javnosti - škola za velika znanja Foto: Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti - škola za velika znanja

VV | 19.5.2020. u 10:16h | Objavljeno u Sponzorirano

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin je škola koja je osnovana još davne 1997. godine i prva je privatna srednja škola u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Učenici u ovoj školi mogu birati između opće, jezične, informatičke gimnazije s većim brojem sati informatike te sportske gimnazije čiji je program prilagođen učenicima sportašima.

Iz škole je dosad izašlo 19 generacija maturanata koji su danas već akademski obrazovani ljudi.

Nema stresa!

U Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin velika se pažnja posvećuje učenju stranih jezika. Učenici obavezno imaju dva strana jezika, a po želji i treći strani jezik kao izborni. Nastava stranih jezika posebno je organizirana za početnike, a posebno za napredne.

- U našoj školi učenici mogu učiti engleski, njemački, francuski, talijanski i španjolski jezik. Učenici odlaze na razmjene učenika u druge zemlje, a sudjeluju i u ljetnim kampovima u državama zapadne Europe, čak Kanadi i SAD-u – rekla je ravnateljica Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin Nives Risek.

Od prvog razreda učenici imaju pojačanu nastavu iz hrvatskog, matematike, stranog jezika, odnosno obaveznih predmeta na državnoj maturi. U trećem i četvrtom razredu nastavljaju se pripreme za državnu maturu s pripremama za svaki obavezni predmet posebno za višu i nižu razinu. Od trećeg razreda uključuju se u pripreme za državnu maturu i iz onih predmeta koji su im potrebni za upis na točno određeni fakultet, a rezultat toga je zavidni uspjeh učenika na državnoj maturi i upisu na željene fakultete.

Posebnost ove škole je individualni pristup svakom učeniku, a takav pristup posebno je važan učenicima sportašima ili glazbenicima koji često zbog treninga, natjecanja i nastupa moraju izostati iz škole.
- Kada dođu u školu naši profesori s njima sjednu i nadoknade gradivo koje su propustili– otkrila je ravnateljica Risek.

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin je škola bez stresa. S učenicima se dogovaraju datumi kada će odgovarati kako bi se izbjegao stres i anksioznost prisutan kod ispitivanja ili pisanja ispita.
Jedna od posebnosti ove škole je periodična nastava.
- Nastava iz pojedinih predmeta organizirana je u periodima od po osam tjedana, što znači da u tom periodu pojedine predmete učenici slušaju više, a neke predmete uopće nemaju. Takav način organizacije nastave omogućava učenicima da se usredotoče na manji broj predmeta i efikasnije uče, a ocjene se zaključuju i prije kraja školske godine – rekla je ravnateljica Risek.

Može i u inozemstvo

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin za učenike ima svakodnevne instrukcije i konzultacije u školi iz matematike, fizike, kemije i stranih jezika i po potrebi iz drugih predmeta te su one organizirane u sklopu redovne nastave. Dodatno se radi s nadarenim učenicima, a posebna pažnja posvećuje se onima koji imaju smisla za likovnu umjetnost te se već od prvog razreda uključuju u izradu likovne mape potrebne za upis na arhitekturu, dizajn ili Likovnu akademiju.

Jedna od posebnosti škole je terenska nastava. Dva puta godišnje, u travnju i listopadu, učenici odlaze na terensku nastavu, pri čemu je jedna obično u Hrvatskoj, a druga u inozemstvu.

POSJETITE NAS! Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin poziva sve učenike završnih razreda da dođu u subotu, 23. svibnja u Supilovu 22 na Dan otvorenih vrata od 10 do 12 sati. Uz poštivanje svih mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa mogu razgledati školu i iz prve ruke upoznati se s uvjetima školovanja. Moguć je posjet školi i tijekom drugih subota u svibnju i lipnju uz obaveznu prethodnu najavu na brojeve: 042/200-334 ili 098/331-227.

DISLEKSIJA I DISGRAFIJA
Učenicima koji imaju disleksiju i disgrafiju omogućavamo drugačiji pristup u nastavi kako bi uspješno savladali nastavno gradivo. Tim učenicima osigurava se po potrebi i osobni pomagač na državnoj maturi

• Na nastavi najviše volimo pitanje "ZAŠTO?" jer to je uvijek dobar poticaj za daljnje istraživanje nepoznatog
• U školi vlada prijateljsko ozračje zahvaljujući kojem je učenicima lakše savladati gradivo uz ugodnu i poticajnu atmosferu
• Kada se nađu u problemu učenici se uvijek mogu obratiti psihologinji. Osim što im prenosi znanje i interes za psihologiju, pomaže im u odrastanju, oblikovanju stavova, mišljenja i pronalaženja vlastitog životnog puta

NOVI PROJEKTI
U tijeku je izrada platforme na kojoj će učenici imati sve prezentacije i predavanja koje će moći pogledati u bilo kojem trenutku iz svih predmeta. Zahvaljujući tome nastavu će moći pratiti sportaši koji često izostaju zbog treninga i natjecanja, ali i učenici koji su bolesni.

Pogledajte video o školi kojeg su snimili sami učenici.

prva_privatna_gimnazija.jpg