Otvoren 9. Festival Pušipela u sklopu "punoljetnog" 18. izdanja Urbanovog u Štrigovi

VV | 20.5.2017. u 16:38h | Objavljeno u Sponzorirano

U petak je u školskoj dvorani osnovne škole Štrigova održano otvorenje 9. izdanja Festivala Pušipela u sklopu Urbanovog 2017., 18. po redu manifestacije međimurskih vinara. U tri dana trajanja Festivala (19.-21. svibnja), mnogobrojni posjetitelji će imati prigodu vidjeti i kupiti proizvode eminentnih proizvođača vina, a pored vina imat će prigodu vidjeti i vinarsku opremu te ostale proizvode i opremu poljoprivrednih proizvođača, poduzetnika te tradicijskih obrtnika.

- Od prvog Urbanovog do današnjeg 18. je puno toga prošlo i ta dva Urbanova ne možemo uspoređivati. Urbanovo je od prvog izdanja raslo i širilo po kvantiteti i kvaliteti da bi danas došlo do jednog vrlo visokog nivoa. Kao što kad čovjek navrši 18 godina, kaže se da je dobio temelje za daljnji razvoj, razvitak i rast pa tako i naše Urbanovo koje predstavlja naše vinogradarstvo, vinarstvo, podrumarstvo, turizam i najkraće rečeno najvažnije dijelove života naše općine - rekao je načelnik općine Štrigova Stanislav Rebernjak.

Svaki dan će se uz degustaciju vina u dvorani mogu također degustirati i vina na stručnim vinskim radionicama koje se održavaju u zasebnim prostorijama uz stručno vodstvo vinskih stručnjaka. Festival traje svaki dan od 12 sati do 20 sati te nakon toga svi posjetitelji mogu posjetiti centar Štrigove gdje im lokalni ugostitelji priređuju gastronomske poslastice toga kraja uz bogat zabavni program.

- Ponosan sam do po 18. puta organiziramo manifestaciju koja je postala brend Međimurja, a ja ću reći uskoro i brend Hrvatske. Vinogradski podrum je nepresušni izvor radosti i problema i zato želim doista zahvaliti svima vama koji toliko poštovanje i toliku pažnju posvećujete svojem vinogradu cijele godine i svojim žuljevima stvarate nešto što se zove proizvod koji je atraktivan za hrvatsko, europsko i svjetsko tržište, a kad govorimo o svjetskom priznanju za naša međimurska vina, onda također se zahvaljujem gospodinu Štamparu i gospodinu Cmrečnjaku i gospodinu Jakopiću koji su napravili impresivne rezultate - rekao je župan Međimurske županije te predsjednik organizacijskog odbora Urbanovog Matija Posavec.

Na samom otvaranju prisustvovali su i saborski zastupnik Darko Horvat, zamjenica župana Sandra Herman, izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.