AC BAUMGARTNER Karavan Swace i SUV Across - dragulji u gami vozila Suzuki

VV | 27.1.2021. u 11:38h | Objavljeno u Sponzorirano

Dva nova modela iz ponude vozila marke Suzuki stigla su u varaždinski salon Auto centar Baumgartner gdje ih je moguće razgledati i dogovoriti probne vožnje.

Karavan Swace

-Radim danom od 9 do 17 i subotom od 9 do 13 sati mogu doći svi oni koji se žele neposredno uvjeriti u to da su novi hibrid karavan SWACE i novi Plug in SUV ACROSS dragulji u gami Suzukija. Napravljeni u suradnji s Toyotom, klasa su iznad u svakom pogledu, naglašava Damir Krklec, prodajni i marketing menadžer u AC-u, čiji salon ove godine obilježava pet godina poslovanja na adresi Supilova 7.
Hibridna vozila, kako ukazuje, ne koriste vanjska napajanja, već kao pogon, uz benzin, koriste električnu energiju koju sama proizvode.
-Upravo zbog toga novi hibridni karavan Swace kombinira snažni električni motor s 1,8-litrenim benzinskim motorom, ekskluzivno dizajniranim za upotrebu u hibridnim sustavima, koji pruža besprijekoran osjećaj ugodne vožnje uz snažno ubrzanje, kao i izvrsnu potrošnju goriva te nisku emisiju ispušnih plinova, veli Krklec, naglašavajući da hibridni sustav optimalno pokreće Swace u svim kombinacijama, bilo da je riječ isključivo o benzinskom motoru, elektromotoru ili oboje, ovisno o uvjetima vožnje. Zahvaljujući elektromotoru velike snage i velikom kapacitetu baterije, Swace je opremljen i EV načinom vožnje.
-U EV načinu vožnje vozilo korist isključivo elektromotor pokretan baterijom. Ovaj način rada može se koristiti za vožnju na kratkim udaljenostima bez brige o buci ili emisiji, posebno u stambenim područjima rano ujutro i kasno u noć, ili u garažama i zatvorenim parkiralištima, objašnjava.

SUV ACROSS

Novi SUV ACROSS ima plug - in hibridni sustav, koji mu omogućava iznimnu ekonomičnost, glatka ubrzanja i nevjerojatno nisku emisiju CO2, koja iznosi samo 22g/km (po WLTP standardima).
- Osnovu plug-in hibridnog sustava čini snažan električni motor, koji isporučuje ogroman okretni moment pri niskim brzinama, a koji upotpunjuje veliki i snažni 2.5 L termički motor, namijenjen isporuci snage i dodatnog okretnog momenta pri visokim brzinama, ukazuje Krklec.
Maksimalnoj snazi termičkog motora od 136 kW (185 KS) i 227 Nm okretnog momenta, treba pridodati snagu prednjeg elektromotora od 134kW (182 KS) i 270 Nm te stražnji elektromotor snage 40kW (55) i 121 Nm.
-Kapacitet litij-ionske baterije od 18,1 kWh (50.9 Ah), smještene u podnici automobila, apsolutno je dostatan za dnevne migracije, odnosno svakodnevne potrebe, dok termički motor otklanja sve brige oko razmještanja e-punionica na dužim putovanjima. Još jedna velika prednost ove koncepcije očituje se u činjenici da se baterija u potpunosti može napuniti tijekom noćnih sati, i to na kućnu utičnicu, bez dokupljivanja električne snage, ukazuje Krklec, napominjući da je detaljnije informacije moguće dobiti na web i FB stranici.

Bazni modeli uz poklon pakete

Osim ova dva nova modela, tu su već dobro poznati hibridni sustavi (SHVS) Vitara, SX Cross, Swift i Ignis, koji se nude uz bogate poklon pakete.
-Radi se o modelima s benzinskim motorom i blagim hybridom, električnim sustavom, koji pomaže motoru na niskom okretajima sa ciljem smanjenja potrošnje i emisije CO2. Sustav radi potpuno autonomno i ne zahtjeva nikakvo upravljanje niti punjenje, a nije ni vezan sa mobilnošću vozila, naglašava Krklec.

Označeno u