WORK-Ing: Sunčane elektrane - učinkovito rješenje za vaš dom!

vv | 26.9.2024. u 10:18h | Objavljeno u Sponzorirano

Obiteljska tvrtka Work-ing d.o.o., smještena u Zoni Sjever u Trnovcu Bartolovečkom specijalizirala se za projektiranje i izradu niskonaponskih sklopnih blokova te projektiranje i izgradnju sunčanih elektrana po sistemu ključ u ruke. Tvrtku čine iskusni elektrotehničari, inženjeri te strojarski tehničari, a uigran tim iza sebe ima preko 10 godina iskustva u projektiranju i izgradnji sunčanih elektrana.

Iz tvrtke ističu nekoliko prednosti sunčanih elektrana - osim što donose uštede na računima za struju - sunčane elektrane doprinose energetskoj učinkovitosti i očuvanju okoliša. Sunčeva energija je čista i ekološki prihvatljiva, što predstavlja neograničen i pouzdan izvor energije s minimalnim utjecajem na okoliš.

pogon_WRK.jpeg

Ugradnja sunčanih elektrana: Jednostavan proces za dugoročnu uštedu

Instalacija solarnog sustava možda se na prvi pogled čini komplicirana, no proces je prilično jednostavan. Prvi korak je projektiranje same sunčane elektrane. Nakon toga slijedi postavljanje solarnih panela, inverterskog sustava i, ako je potrebno, baterijskog paketa. Cijeli proces obično traje nekoliko tjedana, a jednom kada je sustav postavljen, on zahtijeva minimalno održavanje.

U svojim projektima tvrtka Work-ing koristi opremu europskih proizvođača, a posebno ističu slovenski Bisol, europskog proizvođača solarnih panela, čije proizvode ugrađuju u elektrane. Ističu kako je izbor panela velik, pa tako svatko može odabrati izgled elektrane - bilo da se radi o kućama, zgradama ili palačama u staroj gradskoj jezgri.

Solarni paneli dizajnirani su da traju više od 25 godina, a mnogi proizvođači nude garancije koje pokrivaju učinkovitost panela tijekom tog perioda. To znači da nakon instalacije možete očekivati dugoročne uštede bez potrebe za čestim intervencijama ili popravcima.

foto_3.jpg

Financijska isplativost: Investicija koja se isplati

Jedno od najčešćih pitanja koje potencijalni korisnici postavljaju jest koliko će im vremena trebati da vrate početnu investiciju u solarnu elektranu. Odgovor na ovo pitanje ovisi o nekoliko faktora, uključujući veličinu sustava, lokaciju i količinu energije koju trošite. Međutim, prosječno vrijeme povrata ulaganja u Hrvatskoj je između 6 i 10 godina, nakon čega kućanstvo praktično koristi besplatnu energiju.

U Hrvatskoj su dostupni brojni poticaji i subvencije za ulaganje u obnovljive izvore energije. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nudi programe sufinanciranja za instalaciju solarnih sustava u kućanstvima, koji mogu pokriti do 40% ukupnih troškova. Osim toga, lokalne jedinice samouprave također nude različite programe subvencija koji dodatno olakšavaju financijski teret.

foto_2.JPEG

Solarne ograde:Pametno rješenje za energetski učinkovit dom

Trenutno je u izgradnji i prva solarna ograda tvrtke Work-ing.

- Sami smo razradili koncept i projekt elektrane. Odlučili smo da ćemo je najprije sami isprobati, uvidjeti sve nedostatke te ih maksimalno korigirati, a nakon toga ćemo je uvrstiti u našu paletu proizvoda i usluga.Trenutna ograda duga je 30 metara, a instalirana snaga iznosi 7 kW. Koristili smo Bisol bifacijalne panele kako bismo maksimizirali iskoristivost sunčeve energije. Nakon ograde napravit ćemo punionicu, također prema vlastitom konceptu i projektu - naglasili su iz tvrtke.

foto_1.jpg