WORK-ING: Novi pristup projektiranju i montaži sunčanih elektrana

vv | 23.10.2023. u 13:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Novi pristup projektiranju i montaži sunčanih elektrana omogućuje bolju prilagođenost vlastitoj potrošnji

Poduzeće Work-ing d.o.o. je obiteljska tvrtka sa sjedištem u Varaždinu, a proizvodni i poslovni pogon nalazi se u Zoni Sjever u Trnovcu Bartolovečkom. Work-ing d.o.o. bavi se projektiranjem i izradom niskonaponskih sklopnih blokova za potrebe elektrodistribucije, industrije i stanogradnje, te projektiranjem, montažom i ispitivanjem sunčanih elektrana.

Razvojem tehnologije te sve većom konkurencijom na svjetskom tržištu, troškovi proizvodnje električne energije iz vlastite sunčane elektrane (SE) bilježe stalni pad (otprilike 20% godišnje). Ujedno, ako tome nadodamo trend rasta cijene električne energije iz javne elektroenergetske mreže, koja je opterećena raznim nametima, postoji sve veća isplativost za proizvodnjom vlastite električne energije iz energije Sunčevog zračenja.

Vlastita potrošnja električne energije podrazumijeva energiju koja je direktno iskorištena za vlastite potrebe u mjestu proizvodnje. Pored raznih faktora koji utječu na učinkovitost sunčane elektrane, teži se što većem stupnju vlastite proizvodnje električne energije kako bi se ista mogla i trošiti, a da se ujedno i smanje iznosi na računima električne energije.

Novi pristup projektiranju i montaži sunčanih elektrana za vlastitu potrošnju omogućuje postizanje bolje prilagođenosti dnevnim potrebama potrošnje, a samim time i postizanju što veće koristi od vlastite proizvedene energije.

- Cilj nam je da postanemo vodeća domaća tvrtka u proizvodnji i opremanju elektro-ormara i projektima za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore, a respektabilna u zemljama Europe - istaknuli su u trvrtci Work-Ing.

Strukturu zaposlenih čine inženjeri, elektrotehničari, strojarski tehničari i komercijalisti. Njihov tim brine se da proizvodi i instalacije budu kvalitetno sastavljeni i isporučeni u skladu s normama, potrebama i željama kupaca. Vlastitim razvojem i poslovno-tehničkom suradnjom s poduzećima u Hrvatskoj i Europi, ugrađujući domaće proizvode i proizvode poznatih europskih proizvođača, nude proizvode vrhunske kvalitete i suvremene tehnologije, koji će biti konkurentni na domaćem i inozemnom tržištu.

- Mi vodimo računa o kvaliteti elektrana koje postavljamo, stoga naši pretvarači i paneli nose europsku kvalitetu, to su proizvodi rađeni u Njemačkoj i Sloveniji, što nije činjenica za neke naše kolege u branši - istaknuli su.

elektrana_6.jpg

Zašto sunčane elektrane?

Prihvatljiva investicija

Nema više PDV-a na solarne elektrane za domaćinstva, pojednostavila se procedura prilikom projektiranja te se redovito raspisuju natječaji za sufinanciranje, stoga se javite na vrijeme na natječaje.

Ušteda novca

Troškovi energije iz sunčane elektrane manji su od troškova energije iz mreže, tako da možete znatno uštedjeti na računima za el. energiju.

Očuvanje okoliša

Sunčane elektrane imaju znatno manji negativan učinak na okoliš, dok nam energija sunca pruža ekološki čisti, neograničeni i pouzdan izvor energije

Energetska neovisnost

Energija iz sunčane elektrane prikladna je za pretvorbu u druge oblike energije te pohranu za kasniju upotrebu čime je omogućeno njeno korištenje i danju i noću.

DSC00493.JPG

Zašto Work-ing?

Profesionalno osoblje

Raspolažemo sa stručnim, kvalificiranim i certificiranim osobljem za kvalitetno projektiranje, građenje i ispitivanje Vaše sunčane elektrane.

Kompletna usluga

Kompletna usluga za Vašu sunčanu elektranu obuhvaća i održavanje, ovlašteno servisiranje opreme, nadzor, te hitne popravke u slučaju kvara.

Pouzdano rješenje

Raznolikost, svrhovitost i kompletnost tehničkog rješenja izrađujemo temeljem analize Vaših sadašnjih i budućih potreba.

Cijena i kvaliteta

Odabirom vrhunske opreme i kontroliranja kvalitete u svim fazama provedbe investicije garantiramo najbolji omjer cijene i kvalitete.

Ovdje smo za Vas

Pristupačnost osoblja, mogućnost komuniciranja, savjetovanja i pomoći u svim fazama Vaše odluke.

elektrana_3.jpg

Razlika između učinkovitosti i štednje

Vrlo je važno razlikovati energetsku učinkovitost i štednju energije. Energetska učinkovitost podrazumijeva učinkovitu uporabu energije koja ne narušava niti jedan dio proizvodnog procesa, naših uvjeta i navika rada ili življenja, te određenim planiranim i provedenim mjerama doprinosi zaštiti okoliša uz istovremeno povećanje energetske neovisnosti ismanjenja troškova energije. Dok štednja energije podrazumijeva određenja odricanja kako bi se postigao željeni učinak smanjenja troškova.

elektrana_9.jpg

Označeno u