Uz kavu i šetnju, posvetite nekoliko minuta zdravlju kralježnice u centru Varaždina

vvm | 27.9.2024. u 08:42h | Objavljeno u Sponzorirano

U užurbanom ritmu života, rijetko tko stane i zapita se – kako zapravo stoji? Briga o tijelu često se veže uz tjelovježbu, prehranu ili mentalno zdravlje, no zdravlje kralježnice, osnova našeg svakodnevnog kretanja, često ostaje po strani. Croatia Poliklinika, kroz kampanju „Ne pazim dok ne opazim“, potiče Varaždince da osvijeste važnost pravilnog držanja i brige o kralježnici kao dio svakodnevne rutine.

Na Kapucinskom trgu, od sada je dostupna besplatna provjera držanja na BodyScan ekranu, gdje u nekoliko minuta možete saznati što vaša kralježnica govori o vašim svakodnevnim navikama. Ova prilika pruža građanima mogućnost da stanu na trenutak, doslovno i figurativno, i promisle o sebi – ne kao o dijelu gomile, već kao o pojedincu čije je zdravlje važno.

Briga o sebi počinje s malim koracima

Promjena perspektive može započeti na neočekivanim mjestima – usred grada, na Kapucinskom trgu, gdje građani mogu provjeriti držanje i zdravlje kralježnice. Kako uzimamo pauze za kavu, tako možemo uzeti pauzu za sebe i svoje zdravlje.

- Briga o zdravlju ne mora uvijek biti vezana uz velike promjene. Ponekad su mali, svakodnevni potezi ono što nas čuva od ozbiljnijih problema u budućnosti. Provjera držanja na Kapucinskom trgu samo je jedan od tih malih koraka. Svakako pozivamo i sve ostale građane da, osim u Varaždinu, pronađu interaktivni Go2Digital ekran još i u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijekui Koprivnici te provjere svoje držanje - naglašava dr. Tamara Kauzlarić-Živković, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije iz Croatia Poliklinike.

Svi koji provjere svoje držanje imaju priliku osvijestiti koliko su njihove svakodnevne navike usklađene sa zdravljem kralježnice. Croatia Poliklinika osigurala je i nagrade, poput popusta na preglede ili besplatnih pregleda kod fizijatra, kako bi potaknula građane da ne odgađaju brigu o svom tijelu.

default_webp_Ne_pazim_dok_ne_opazim_8f8841b869.webp

Posvetite nekoliko minuta sebi

BodyScan je sjajna početna točka za sve Varaždince da, uz uobičajene obaveze, dodaju još jednu jednostavnu i korisnu rutinu – provjeru zdravlja kralježnice.

Croatia Poliklinika je renomirana zdravstvena ustanova opremljena najmodernijim uređajimai tehnologijom za dijagnostiku i liječenje. U poliklinikama diljem Hrvatske rade vrhunskiliječnički timovi istručno medicinsko osoblje s dugogodišnjim iskustvom, a pacijentima je nizpregleda, pretraga i ostalih medicinskih usluga dostupno na jednom mjestu, bez čekanja.

Više informacija o kampanji i uslugama dostupno je na službenoj stranici Croatia Poliklinike. Pozivamo sve građane da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za brigu o svom zdravlju.