Udahnite svjež zrak i riješite se problema vlage i plijesni u Vašem domu!

VVM | 6.4.2023. u 09:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada – u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje.

U Hrvatskoj ima mnogo stambenih i poslovnih prostora koji se susreću s navedenim problemom i ljudi još uvijek ne znaju kako pravilno riješiti probleme s viškom vlage i tvrdokornom plijesni koja nastaje kao posljedica zanemarivanja. Vlaga i pllijesan štete zdravlju i ako smo joj dulje izloženi može ga ozbiljno ugroziti.

Svi smo u vlastitom domu ili kod prijatelja vidjeli ružne crne mrlje po kutevima prostorija te zidovima. Prekomjerna vlaga i plijesan su tvrdoglavi problemi; jedna se vrsta vlage javlja uglavnom zimi, a druga tijekom cijele godine. Sanacija vlage i plijesni, koja je nastala uslijed vlage na zidovima u stambenim prostorima, mora se poduzeti promišljeno i profesionalno da bi se riješila dugoročno.

Lunos.jpg

Ukoliko ugradite prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama, i otvorite prozore, budući da nema dovoljno pravilne ventilacije, prostor ne „diše“, posljedica su problemi radi lošeg zraka u prostoru. U tom slučaju se plijesan pojavljuje oko prozora, kondenzat se skuplja na površinama, višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni.

prozra-ivanje.jpg

Koliko je bitan dobar ventilacijski sustav?

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka u prostoriju, a prednosti ugradnje su pritom mnogostruke. Tehnologija automatski odvodi potrošeni zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi u stan svježi filtrirani zrak. Na taj način sprječava nastanak plijesni i pojavu grinja, a onemogućuje i stvaranje propuha te prodor vanjske buke i prašine. U konačnici i štedi energiju jer nije potrebno ponovno zagrijavati prostoriju, a i smanjuje račune jer ako vlaga u stanu iznosi 70 posto onda je potrebno utrošiti čak 26 posto više energije za grijanje.

Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Picture5_Lunos.png

Kako možemo trajno ukloniti vlagu i plijesan u domu?

Zbog aktivnog načina života, u praksi je gotovo nemoguće svaka dva sata otvarati prozore i pravilno provjetravati stambene prostore. U tu svrhu netko bi trebao biti cijeli dan kod kuće. Osim toga, na taj način se povećavaju troškovi jer jednim provjetravanjem gubimo više toplinske energije nego radom ventilacijskog sustava u 24 sata.

Prednosti ventilacijskih sustava su sljedeće:

  • Iznimno efiksasan u borbi protiv vlage i plijesni
  • Automatski uklanja ustajali zrak s neugodnim mirisima
  • Uklanja suvišnu vlagu i štetne tvari te omogućuje dotok svježeg i filtriranog zraka
  • Spriječava ulazak prašine, peludi I ostalih nečistoća izvana
  • Ušteda energije 30 % jer se ne gubi toplina otvaranjem prozora

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01-481-6581.

kako-poboljsati-kvalitetu-zivljenja.jpg