"Suze svetog Lovre s Ivanščice" najbolja je fotografija foto natječaja Radija Megaton

VVM | 10.10.2024. u 12:02h | Objavljeno u Sponzorirano

I četvrtu godinu realiziran je Foto natječaj "Tako lijepa i bogata... naša, Varaždinska županija"

Na 22. rođendan Radija Megaton, organizatora Foto natječaja "Tako lijepa i bogata... naša, Varaždinska županija", u radijskom su eteru javno obznanjeni rezultati koje su sudionici natječaja čekali s nestrpljenjem. Projekt je zamišljen kako bi se slušatelji potakli da potraže u okolini motive koji ističu ljepotu Varaždinske županije i da iste zabilježe fotografijom.

Svojim fotografijama na natječaju je sudjelovalo 87 autora. Svaki je mogao poslati samo jednu autorsku fotografiju, a propozicijama je udovoljilo njih 70. Fotografija je trebala biti fotografirana isključivo na području Varaždinske županije, a obuhvatiti se mogao široki spektar motiva (priroda, naselja, povijest, kultura, običaji, manifestacije, gastronomija, turizam, zabava, sport, ljudi...). Fotografije su trebale biti bez autorskih potpisa i rubova, minimalnih dimenzija 3.600 x 2.400 piksela za vodoravne i 2.400 x 3.600 piksela za okomite fotografije.

Natječaj je bio otvoren od 15. srpnja do 22. rujna 2024. godine, a potom je pristigle fotografije ocjenjivao tročlani žiri u sastavu djelatnika TZ Varaždinske županije, djelatnika Radija Megaton i profesionalnog fotografa Ivana Agnezovića.

Prema sudu žirija, najbolju je fotografiju snimio Alen Savić iz Ribić Brega, fotografija je poslana pod nazivom "Suze svetog Lovre s Ivanščice", snimljena 12.8.2024. na vrhu Ivanščice, a prikazuje pogled na Mliječnu stazu i 4 perzeida te na Varaždinsku županiju na potezu od Ivanca do Varaždina.

Suze_svetog_Lovre_s_Ivanscice_-_Alen_Savic.jpg

Suze svetog Lovre s Ivanščice / Alen Savić

Alenu Saviću čestitamo na osvojenoj nagradi, a nagrada je: vikend boravak do 6 osoba u kući za odmor "Zelena kruna" u Radovanu te dnevno po jedan obrok iz Pečenjarnice Ris iz Nedeljanca za osobe koje borave u kući. Vrijednost nagrade 650,00 €.

Prvonagradjeni_u_Foto_natjecaju_-_Alen_Savic.jpg

Uručenje nagrade autoru najbolje fotografije

Osim glavne nagrade, ove su godine dodijeljene i tri utješne nagrade za fotografije koje su bodovima posebno odskakale od ostalih.

Polje_crnog_zlata_varazdinskog_kraja_-_Josip_Grdjan.jpg

Polje crnog zlata varaždinskog kraja / Josip Grđan

Drugoplasirani je Josip Grđan iz Lovrečana s fotografijom "Polje crnog zlata varaždinskog kraja", trećeplasirana Antonija Ivančić iz Vinice s fotografijom "Zlatni dani" te četvrtoplasirani Nikola Daraboš iz Ivanca s fotografijom "Suton s Vražjeg stolčeka".

Zlatni_dani_-_Antonija_Ivancic.jpg

Zlatni dani / Antonija Ivančić

Utješne nagrade su ručak ili večera za dvije osobe.

Suton_s_Vrazjeg_stolceka_-_Nikola_Darabos.jpg

Suton s Vražjeg stolčeka / Nikola Daraboš

Od pristiglih fotografija, dodatno će se odabrati 24 fotografije kojima se dočarava ljepota Varaždinske županije te će biti izložene u prolazu u atrij Županijske palače u Varaždinu u vrijeme adventa, a o vremenu otvaranja izložbe ćemo vas naknadno informirati.

Zahvaljujemo pokroviteljima foto natječaja Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici Varaždinske županije, te glavnim sponzorima kući za odmor "Zelena kruna" iz Radovana i Pečenjari Ris iz Nedeljanca! Utješne nagrade osigurali su: Bedem, August i Zalogajnica Šanjek.

radiomegaton-logo.png