Štrigovske noći 2022. i Jazz u vinogradu - za svakoga ponešto

VV | 13.7.2022. u 09:01h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Srpanj je već tradicionalno rezerviran za Štrigovske noći. Ove godine one se odvijaju od 22. do 24. srpnja 2022. godine te vas očekuje raznovrsni program u kojem svatko može pronaći nešto za sebe.

U petak, 22. srpnja, program se odvija na Mađerkinom bregu (Robadje, Štrigova) gdje će se u 19:00 sati svečano otvoriti Biciklističko informativni centar s vidikovcem izgrađen u sklopu projekta CSA – Cycle Seeing Attractour koji je sufinanciran iz Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014. - 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U 21:30 moći ćete uživati u Šetnji s Emilijom uz balerine Baletne škole Ana (Kamnik, SLO). Vrhunac večeri očekuje nas u 22:00 sata kada na pozornicu dolaze THE FRAJLE.

U subotu, 23. srpnja nastavljamo u Domu kulture Štrigova gdje ćete u 17:30 moći uživati u baletnom nastupu Baletne škole Ana (Kamnik, SLO). U 18:30 slijedi Glazba i vino gdje vas očekuje večer zabave uz party band NEW WAY. U 19:00 sati nastavljamo u sportskom duhu zahvaljujući trkačkoj utrci po štrigovskim bregima, Stridon run (prijave za utrku počinju od 17:00 sati).

Nedjelja, 24. srpnja rezervirana je za tradiciju štrigovskog kraja te će od 16:00 na igralištu iza Državnog arhiva za Međimurje u Štrigovi biti prikaz Štrigovskog grunta – Kaj se za voglom dela. U nastavku večeri slijedi Glazba i vino.

Nešto više od mjesec dana dijeli nas od 2. Međunarodnog Jazz festivala „Jazz u vinogradu 2022.“ koji će se ponovo održati posljednjeg vikenda u kolovozu na čarobnom Mađerkinom bregu ( Robadje, Štrigova).

Uz glazbu, međunarodne Jazz bandove i poznate DJ-e, festival obilježava upravo jedinstvenost lokacije, ali i eno – gastro ponuda nagrađivanih vina vinarije Štampar te gastro ponuda street food koncepta pod vodstvom poznatog međimurskog chefa Marka Palfija te njegovih gostiju.

Ovogodišnje izdanje festivala obogaćeno je i dodatnim sadržajem tako da ćete imati prilike uživati i u izložbi fotografija “Velikani Jazza”, masterclassu za glazbene škole i pojedince sa velikanima Jazza: Renatom Chicom te domaćinom Ratkom Zjačom. U slučaju lošeg vremena program će biti premješten Dom kulture Štrigova.