Sretni dobitnik/ca dviju ulaznica za aeromiting na varaždinskom aerodromu je...

vv | 12.7.2024. u 16:52h | Objavljeno u Sponzorirano

Aeroklub Varaždin će 13. i 14. srpnja na varaždinskom aerodromu, nakon nekoliko godina stanke, ponovo organizirati veliki međunarodni aeromiting - CIAV 2024., na kojem će poklonici zrakoplovstva moći uživati u atraktivnom letačkom programu te u raznovrsnoj ponudi na aerodromu u Varaždinu.

U suradnji s Aeroklubom Varaždin Varaždinske vijesti podijelile su dvije ulaznice, a sretna dobitnica je Gordana Kočet. Čestitamo!

- Ove ćemo godine ponovo organizirati CIAV, veliki međunarodni aeromiting, na kojem ćemo ponuditi atraktivni letački program i obilje popratnih događanja na varaždinskom aerodromu. U letačkom programu sudjelovat će i Rafale, višenamjenski borbeni zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, čiji prelet željno očekujemo. Na ovogodišnjem CIAV-u nastupit će i akrobatska grupa Krila Oluje, koja će letačkim programom nad Varaždinom sigurno ponovo oduševiti posjetitelje varaždinskog aeromitinga. Na mitingu će i ove godine nastupiti Zoltan Veres, akrobatski prvak iz Mađarske, koji već više od trideset godina svojim spektakularnim letačkim programom fascinira gledatelje širom svijeta.

U letačkom programu publika će imati priliku na varaždinskom nebu vidjeti i školsko - borbeni zrakoplov Galeb G-2, zatim MIG - 15, popularni „Fagot“ koji će doletjeti iz Poljske, a u programu će ove godine sudjelovati i Slovensko ratno zrakoplovstvo sa zrakoplovima PC - 6 Porter i PC - 9 M. Ove ćemo godine, po prvi puta, ugostiti i Red Bull flotu iz Salzburga, u kojoj će biti dva zrakoplova Alpha Jet ali i bombarder iz Drugog svjetskog rata - B-25 Mitchell. Posjetitelji ove međunarodne priredbe moći će vidjeti i helikoptere Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - Black Hawk i Kiowa Warrior, te helikoptere Bell 206 i 2012 Ministarstva unutarnjih poslova. Publika će imati priliku vidjeti i Antonov AN2, iz kojeg će iskočiti padobranci, koji će na svečanom otvorenju donijeti zastave zemalja sudionica ovogodišnjeg mitinga - ističu organizatori.

Označeno u