SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA Zanimanja bez kojih ne možemo!

VV | 4.6.2023. u 08:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Srednja strukovna škola nastavlja tradiciju Varaždina, koji slovi kao grad trgovaca, zanatlija i obrtničkih udruženja (cehova)

Zanimanja Srednje strukovne škole u Varaždinu traženija su nego ikad ranije.

Možemo li zamisliti život bez odlaska frizeru ili kozmetičaru? Kada uređujemo stan ili kuću, najprije ćemo se obratiti soboslikaru, a potom će nam zatrebati usluge stolara ili tapetara. Svakodnevno kada kupujemo susrećemo pekare ili mesare. Odjeća koju kupujemo u trgovinama ne pristaje uvijek svakome, nego ju ponekad treba proširiti, suziti, skratiti ili slično. Život ne možemo zamisliti bez strukovnih zanimanja.

Srednja strukovna škola dva put je proglašena najboljom strukovnom školom u Hrvatskoj, 2002. i 2020. Proglašenje najboljom strukovnom školom donijelo joj je priznanje “Šegrt Hlapić” koje dodjeljuju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska gospodarska komora.

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_3_Pekarski_praktikum.jpg

Nastava temeljena na radu odvija se unutar škole u stolarskoj radionici, školskoj pekari, frizerskom i kozmetičkom salonu, tekstilnoj radionici, galanterijskom praktikumu i soboslikarskom praktikumu ili kod obrtnika.

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_1_Stolarski_praktikum.jpg

Upisi u prve razrede 2023./2024.

Srednja strukovna škola Varaždin pruža stjecanje znanja i vještina u sljedećim zanimanjima:

U trajanju od četiri godine:
Tehničar zaštite
osoba i imovine
Likovna umjetnost i
dizajn: dizajner odjeće i grafički dizajner
Drvodjeljski
tehničar - dizajner
Tehničar modelar obuće i kožne galanterije
Modni tehničar
Kozmetičar
Frizer

U trajanju od tri godine:
Stolar
Staklar
Tapetar
Autolakirer
Galanterist
Krojač
Mesar
Pekar
Soboslikar - ličilac

Škola prati trendove i potrebe u proizvodnji te kontinuirano nabavlja i suvremenom tehnologijom oprema stručne praktikume. Opremljene su i specijalizirane učionice: informatičke - za dizajn odjeće, grafički dizajn te dizajn namještaja i interijera, specijalizirana učionica za grafičke tehnike i plastično oblikovanje, za crtanje i specijalizirana učionica za nastavu kemije.

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_5.jpg

U sklopu škole djeluju Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost, Centar novih nastavnih tehnologija za obradu drva te Zaštitna radionica. Nastava se odvija u manjim obrazovnim skupinama što stručnom nastavnom osoblju omogućava individualan pristup.

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_12.jpg

Osim usmjerenosti na postizanje kompetencija - stjecanje znanja i razvijanje vještina, individualni pristup omogućava poticanje kreativnosti, inicijativnosti i poduzetnosti kod učenika.

Strukovna zanimanja tražena su i dobro plaćena. Nakon završetka školovanja pred učenicima je izbor - tržište rada na kojem su vrlo konkurentni, zaposlenje u struci ili nastavak obrazovanja, polaganje državne mature i upis na studij.

Svake godine učenici Srednje strukovne škole postižu izvrsne rezultate na različitim natjecanjima. Uključeni su u brojne izvannastavne aktivnosti, sudjeluju u humanitarnim akcijama, postavljaju izložbe, putuju u sklopu Erasmus+ programa, ostvaruju stručne posjete radnim organizacijama, fakultetima, sajmovima, udrugama, specijaliziranim prodavaonicama, tvornicama, radionicama, galerijama i muzejima, tvrtkama, pekarama, salonima…

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_7.JPG

Za sve informacije i obilazak škole slobodno se najavite!

Državni prvaci na WorldSkills

U posljednjih desetak godina učenici škole osvojili su 33 prvih, 24 druga i 13 trećih nagrada na državnim natjecanjima. S Državnog prvenstva WorldSkills Croatia 2023. učenici su se vratili s tri zlatne i jednom srebrnom medaljom.

Pobjednici na državnom natjecanju u disciplini Dizajn modnih dodataka su Luka Cerovečki i Mirela Kovačić (mentorica Sanja Makšan). Državni je prvak u disciplini Stolarstvo Tin Gizdavec (mentor Dario Biškup). Danira Mašanski državna je prvakinja u disciplini soboslikarstvo (mentor Josip Hižak). Drugo mjesto na državnom natjecanju u disciplini Modni dizajn i tehnologija osvojila je Klaudija Plantak (mentor Predrag Cuklin). Na likovnom natječaju SFERICE Marta Novoselec osvojila je prvu nagradu (mentorica Mateja Rusak). Petra Žugec je osvojila prvo mjesto u Make up-u na Hair&Beauty Expo (mentorica Lidija Sović).

SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA VARAŽDIN
Božene Plazzeriano 4, Varaždin | Tel: 042/492 255 | email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Web: sss-vz.hr |
Facebook: facebook.com/strukovnaskolavarazdin

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_2.jpg

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_4.jpg

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_6.jpg

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_8.jpg

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_9.jpg

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_11.jpg

Srednja_strukovna_skola_Varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_10.jpg