SREDNJA ŠKOLA U MARUŠEVCU S PRAVOM JAVNOSTI Kvalitetno obrazovanje i priprema za život!

VV | 5.6.2023. u 10:30h | Objavljeno u Sponzorirano

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti ima status vjerske škole s pravom javnosti, čiji je osnivač Kršćanska adventistička crkva u Republici Hrvatskoj, no otvorena je za sve učenike bez obzira na vjersko ili nacionalno podrijetlo. Školu krasi predivno prirodno okruženje dvorca Maruševec u kojem se možete u potpunosti posvetiti školi i raznim društvenim aktivnostima.

Uz srednju školu djeluje i Učenički dom u kojem se promiče zdrav stil života, što uključuje vegetarijansku prehranu, redovitu tjelovježbu i odmor. U Učeničkom domu pruža se prilika sudjelovanja u različitim slobodnim aktivnostima uključujući i razne sportove te kreativnu, glazbenu, ekološku i medijsku sekciju.

Ove školske godine upisujemo dva smjera: Medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i Fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka.

Medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege

Medicinske sestre opće njege/medicinski tehničari opće njege rade u području zdravstvene njege, a glavni im je cilj očuvanje zdravlja, prevencija bolesti i briga za bolesne ljude. Medicinska sestra/tehničar je humano zanimanje u kojem je naglasak stavljen na pacijenta i pružanje sveobuhvatne zdravstvene njege. Već dugi niz godina Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti ima uspješnu suradnju s nekoliko zdravstvenih ustanova: Općom bolnicom Varaždin, Službom za plućne bolesti i tuberkulozu Klenovnik, Domom za starije i nemoćne osobe Varaždin, Caritasovim domom Sveti Ivan Krstitelj Ivanec, dječji vrtić Malo drvo Varaždin i dječji vrtić Ivančice Ivanec, Domom zdravlja Varaždinske županije, Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije, Ustanovom za zdravstvenu njegu u kući Lekić, Centrom za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Školu krasi predivno prirodno okruženje dvorca Maruševec, a uz srednju školu djeluje i Učenički dom u kojem se promiče zdrav stil života

Učenicima srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti pruža se prilika da dio svojih stručnih vježbi odrade u jednoj od zemalja Europske unije preko Erasmus+ programa. U suradnji s akreditacijom Agencije za mobilnost i programe EU koja je dodijeljena Srednjoj školi u Maruševcu s pravom javnosti do 2027. godine, učenicima je dva puta godišnje omogućen odlazak u neku od zemalja Europske unije s ciljem stjecanja novih znanja i iskustava. Učenici škole uče i kroz projekte kao što je E-medica te sudjeluju na raznim natjecanjima kao što su World Skills Croatia i Mladi Hrvatskog Crvenog križa.

Fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka

Fizioterapeutski tehničari i fizioterapeutske tehničarke pomažu bolesnim i ozlijeđenim osobama u povećanju pokretljivosti, ublažavanju boli te sprječavanju i ublažavanju trajnih posljedica bolesti i ozljeda. U radu s pacijentima fizioterapeutski tehničari provode razne vježbe, procedure fizikalne terapije te masažne tehnike.

Učenici Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti vježbe provode u suvremeno opremljenim kabinetima u školi, Općoj bolnici Varaždin, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice te u privatnim zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga fizikalne medicine i rehabilitacije. Tijekom školske godine za učenike Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti organizirana je terenska nastava, kao i posjeti raznim ustanovama u kojima se pružaju usluge fizikalne medicine i rehabilitacije, sportske rehabilitacije i wellness tretmani. Sukladno tome, učenici posjećuju ustanove kao što su: Thalassotherapia Opatija i Crikvenica, NK Varaždin i NK Slaven Belupo, terapijsko jahanje u Stubičkim toplicama, Nado centar i Terme Sveti Martin. Fizioterapeutski tehničari i tehničarke mogu raditi u zdravstvenim ustanovama, domovima za brigu o starijim i nemoćnim osobama, privatnim zdravstvenim ustanovama fizikalne medicine te u kući bolesnika.

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti
Maruševec 82, 42243 Maruševec | Tel: 042 729 315 | email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.