SREDNJA ŠKOLA IVANEC Odabir zanimanja za poslove budućnosti!

VV | 5.6.2023. u 10:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Srednja škola Ivanec pruža visokokvalitetno obrazovanje i nudi obrazovne programe usklađene s potrebama tržišta rada. Učenicima je dostupan širok spektar zanimanja za upis u sljedećoj školskoj godini: opća gimnazija, ekonomist, CNC operater, strojobravar, instalater kućnih instalacija, stolar i novo zanimanje strojarski računalni tehničar.

Širok spektar zanimanja

Gimnazijskim programom učenici dobivaju kvalitetno znanje koje im omogućuje uspješno polaganje državne mature i nastavak školovanja u svim područjima visokoškolskog obrazovanja. Opća gimnazija najbolji je temelj za izvrstan uspjeh na maturi jer nudi uravnotežen odnos svih općeobrazovnih predmeta te razvija kritičko razmišljanje, analitičke vještine, istraživački duh i samostalnost.

Zanimanje ekonomist učenicima daje mogućnost nastavka obrazovanja na fakultetima, ali i otvara vrata za zapošljavanje i poduzetništvo kroz razumijevanje složenog svijeta poslovanja u dinamičnom području ekonomije, financija, tržišta i upravljanja.

CNC operater je trogodišnje zanimanje privlačno mladima koje zanima tehnologija, inovacije i kreativan rad u proizvodnji, a tijekom školovanja i praktične nastave stječu visoko tražene vještine u području upravljanja računalom i precizne obrade materijala.

Upis u SŠ Ivanec
odličan izbor za mlade koji žele stvoriti temelje za uspješnu budućnost!

Strojobravari uče o različitim tehnikama obrade metala, upotrebi alata i strojeva, stručnjaci su za proizvodnju, održavanje i popravak strojeva i alata te potrebni u raznim industrijama - od metalne do automobilske i zrakoplovne.
Zanimanje instalater kućnih instalacija pruža mogućnost stjecanja praktičnih vještina i znanja iz područja grijanja i klimatizacije, plinskih i vodnih instalacija čime je to zanimanje nezamjenjivo u stvaranju i održavanju sigurnih, energetski učinkovitih i modernih domova i poslovnih objekata.

Zanimanje stolar učenicima pruža jedinstvenu priliku da steknu majstorske vještine rada s drvetom. Stolari su neophodni u raznim sektorima, uključujući građevinarstvo, proizvodnju namještaja, restauraciju, dizajn interijera i umjetnost.

Strojarski računalni tehničar novo je strukovno četverogodišnje zanimanje koje povezuje tradicionalnu industriju s naprednom tehnologijom te zahtijeva širok spektar znanja i vještina. Strojarski računalni tehničari kombiniraju temeljne principe strojarstva s naprednim računalnim alatima i softverima, uvodeći nove tehnologije i automatizirane sustave u proizvodne procese.

Zašto je SŠ Ivanec odličan izbor?

Učenici mogu birati među brojnim aktivnostima koje im omogućuju da razvijaju interese, vještine i talente. Škola organizira radionice, sportske aktivnosti, kulturne događaje, projekte i stručne izlete. Sve to doprinosi cjelokupnom razvoju mlade osobe i pruža priliku za stjecanje vještina poput timskog rada, komunikacije i vođenja. Nastavnici pružaju podršku i mentorstvo tijekom školovanja, a njihova stručnost osigurava kvalitetnu nastavu i potiče učenike da postignu svoj puni potencijal.

Novo zanimanje
strojarski računalni tehničar – most između strojarstva i tehnologije

Škola je prilagođena potrebama suvremenog obrazovanja, raspolaže dobro opremljenim učionicama, laboratorijima, informatičkim kabinetima te drugim specijaliziranim prostorima za praktičnu nastavu. Upis u Srednju školu Ivanec odličan je izbor za mlade ljude koji žele stvoriti temelje za uspješnu budućnost.

Strukovna zanimanja

Vrijednost strukovnih zanimanja sve više raste i učenicima daje priliku za zapošljavanje odmah nakon završetka školovanja. Škola ima uspostavljene partnerske odnose s lokalnim tvrtkama i institucijama, što učenicima pruža mogućnost stjecanja praktičnih vještina i iskustva u stvarnom radnom okruženju kroz stručnu praksu.
Kontinuirana suradnja s poslodavcima olakšava prijelaz učenika s obrazovanja na tržište rada i pruža im konkretne mogućnosti za zapošljavanje. Zbog konstantnih ulaganja u sektor strojarstva, suradnje s lokalnim poduzetnicima, renoviranjem učionica i ulaganjem u strojeve za izvođenje praktične nastave, od ove godine Škola nosi titulu Strukovnog centra izvrsnosti za strojarstvo.

Označeno u