Škola Šimunić: Šprehaju njemački, spikaju engleski Foto: Šimunić

Škola Šimunić: Šprehaju njemački, spikaju engleski

Sponzorirani članak | 9.9.2019. u 10:24h | Objavljeno u Sponzorirano

Jeste li ikad slušali mališane kako slatko govore i recitiraju na njemačkom ili engleskom jeziku? Imaju tek toliko godinica da ih pokazuju prstićima jedne ručice, a pričaju i pričaju na nekom drugom jeziku. U Školi stranih jezika Šimunić poseban je to doživljaj za roditelje kada na završnoj priredbi slušaju i uživaju gledajući svoje male varaždinske “Engleziće i Nijemčiće”. Mudri su to roditelji, svjesni da se strani jezik gradi postepeno ciglicu po ciglicu, riječ po riječ, a sve počinje ranim učenjem već od 4.godine kroz didaktičku igru i razne zabavne aktivnosti.

20190523_173157crop.jpg

Za život učimo, ne za školu!

Slogan je to koji krasi grb Škole stranih jezika Šimunić, koja tradiciju dugu 28 godina održava visokom kvalitetom i izvrsnim rezultatima. Slogan koji je već pomalo zaboravljen, a zapravo uvijek aktualan, jer u Školi Šimunić nikad ne prestaju naglašavati važnost znanja stranih jezika kao ključ uspjeha u svakoj domeni. Nikada nije bilo važnije odlično znati komunicirati na stranim jezicima, budući da nam se ulaskom u Europsku Uniju otvorilo tržiste prema ostalim državama Unije.

Najmanje dva jezika

Danas je važnije nego ikada odlično znati dva ili više stranih jezika pa odrasli polaznici žele nadoknaditi propušteno i u što kraćem roku naučiti strani jezik radi posla. Sada žale što nisu više jezika učili u dječjoj dobi kada im je učenje bila jedina obveza u životu.

Da biste strani jezik znali odlično, gotovo na razini izvornog govornika, bitno je početi što ranije: već od 4.godine, u dobi kad je usvajanje moguće na lak i zabavan način imitacijom svoje Lehrerin i teacher, kroz situacijsko učenje i naše zanimljive didaktičke igre koje djeca obožavaju.

New_Picture_1.jpg

Prvo njemački, onda engleski

Znanstvena istraživanja, te nadasve iskustva naše Škole ukazuju na to da prvo treba djecu izložiti njemačkom jeziku. Zašto? Da prvo zavole njemački i sprijatelie se s njemačkom gramatikom, a engleski mogu godinu kasnije ili istovremeno. Oba će jezika s lakoćom usvajati jer je centar za jezik u mozgu tada najaktivniji pa su mališani u stanju apsorbirati daleko veći fond riječi nego odrasla osoba.

IMG_1916.JPG

Vlastiti nastavni programi 

Na temelju našeg 28-godišnjeg iskustva i suvremenih smjernica ,za naše smo predškolce razvili vlastite nastavne programe: potpuno nove, moderne i prilagođene današnjoj djeci. Svi programi razrađeni u našoj školi temelje se na autentičnim materijalima, tradicionalnim pjesmama s igrom, rimama, brojalicama, pričama, predmetima i običajima iz tradicije tog govornog područja te kroz njih djeca upoznaju i jezik i kulturu. Koncipirani su tako da djeca uče, odnosno usvajaju strani jezik metodom imerzije sasvim nesvjesno kroz igru i raznolike aktivnosti koje se izmjenjuju svakih nekoliko minuta tako da djeca zaista uživaju i na kraju sata često pitaju; „Već idemo doma?"

New_Picture_2.jpg

U nastavi se služimo modernim pomagalima i kreativnim rekvizitima te posebno pazimo da su zastupljeni različiti načini učenja i senzorna integracija: uči se gledanjem, slušanjem, govorom, pjesmom, imitacijom, dodirom, natjecanjem, pogađanjem i glumom, sve na zabavan i zanimljiv način uz mnogo pokreta, što izuzetno stimulativno djeluje na kognitivni razvoj i zdravlje mozga, a to je u današnje doba s previše sjedenja i gledanja u ekrane važnije nego ikada prije.

New_Picture_3.jpg

U našoj školi strani jezik se voli!

Naši su nastavni programi ranog učenja pomno razrađeni tako nema preklapanja vokabulara i aktivnosti , a time ni transfera pa djeca mogu paraleleno učiti više jezika. Programe svake godine nadopunjujemo novim materijalima te ih prilagođavamo potrebama i afinitetima pojedine grupe.

Osim užitka i zabave, djeca ranim uranjanjem u drugačiji fonetski sustav lakše i brže usvajaju pravilan izgovor i intonaciju oponašajući svoju teacher i Lehrerin, razvijaju osjećaj sigurnosti i samopouzdanja te spontanost u izražavanju. Nakon 2 ili 3 godine naših predškolskih programa maleni polaznici nastavljaju na đački stupanj gdje već govore punim rečenicama, samostalno opisuju, pričaju bajke tipične za kulturu jezika koji uče.

Dokaz uspješnosti naših programa zadovoljni su roditelji koji nam iz godine u godine zahvaljuju kad ozarenih lica odlaze nakon završne priredbe, na kojoj naši mali đačići pokažu zavidnu razinu znanja koja iz godine u godinu raste - na obostrano zadovoljstvo!

New_Picture_4.jpg

Imperativ kvalitete u našoj školi

Škola stranih jezika Šimunić počela je s radom 1991. godine. Od tada smo ustrajnim i predanim radom postigli renome škole visoke kvalitete poduke, korektnosti i profesionalnosti. Od 1996. godine radimo u vlastitoj novoj školskoj zgradi koju smo sagradili i dizajnirali za potrebe suvremenih standarda nastave engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog, ruskog, mađarskog, japanskog i kineskog jezika.

Mi smo škola kojoj je oduvijek imperativ kvaliteta nastave jezika kojom u kontinuitetu pratimo naše polaznike. Nastavne programe uvijek nastojimo poboljšavati i unaprijeđivati, osluškujući želje i potrebe naših polaznika, prateći aktualne svjetske trendove da bismo uvijek bili u korak s vremenom, te koristeći suvremene pedagoške i didaktičke metode.

Misija naše Škole je pružiti visoku razinu poduke uz zadovoljstvo i ugodu te individualni pristup savkom polazniku. U tome zaista uspijevamo, jer naši polaznici ostaju vjerni našoj kvaliteti tako da imamo čast pratiti ih od njihove 4.godine i prvih simpatičnih nespretno izgovorenih riječi na predškolskom stupnju pa sve do visokih stupnjeva i polaganja ispita za međunarodno priznate certifikate!

Škola stranih jezika Šimunić, Trenkova 23

042 203 303, 091 2033023
skola-simunic.hrOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.