Škola stranih jezika Šimunić: Znam jezike - čak i japanski!

Sponzorirani članak | 15.9.2016. u 12:14h | Objavljeno u Sponzorirano

Kontinuirani razvoj Škole stranih jezika Šimunić prati i mogućnost učenja japanskog jezika koji su uveli 2010. godine. Zanimljivo je kako su Varaždinci objeručke prihvatili učenje ovog egzotičnog jezika. To su redom mladi entuzijasti, srednjoškolci i studenti sa zavidnim znanjem o kulturi te daleke zemlje. Zavoljeli su japanski kroz anime, cosplay, glazbu i filmove.

Nastavni program obuhvaća čitanje i pisanje četiri vrste pisma (hiragana, katakana, kanji i romaji), konverzacijske vježbe u svakodnevnim situacijama, vježbe slušnog razumijevanja, upoznavanje s kultorološkim konceptima Japana.

Nastava japanskoga mora biti posebna. Ovaj su puta završni ispit pisali uz tihu glazbu tradicionalnih japanskih instrumenata. Nakon usmenoga ispita slijedilo je druženje uz zeleni čaj i japanske grickalice. Da događaj bude potpun pobrinula se njihova profesorica te je upriličila vježbanje izrade raznih likova origamija s originalnim japanskim papirima.

Predškolci "šprehaju po njemačkom" i "spikaju po engleskom"

Roditelji su postali svjesni da je njemački jezik bolje početi učiti što ranije, čak prije engleskog jezika. Zato su u Školi Šimunić osmislili sasvim novi inovativan nastavni program za predškolce od 4 do 6 godina koji su ga sa žarom prihvatili i uživaju baš kao pravi mali Nijemčići.

Kao i svi njihovi predškolski programi i ovaj je tako koncipiran da djeca uče nesvjesno, kroz raznovrsne aktivnosti u kojima zaista uživaju dok istovremeno usvajaju pojmove njihova dječjeg svijeta na njemačkome odnosno engleskome jeziku.

Na završnim priredbama u lipnju roditelji su ushićeni količinom znanja i točnošću izgovora svojih malih đačića. Poseban je užitak slušati "malce" kako fantastično oponašaju izgovor svoje Lehrerin.

Đačići 2. predškolske razine govore s lakoćom poput pravih malih Engleza! Znaju predstaviti svoje obitelji pomoću fotografija, opisuju postere godišnjih doba i premete opširno s mnogo pridjeva navodeći njihovu boju, veličinu, oblik itd.

Mališani 1. predškolske razine jedva dočekaju da se pred roditeljima pokažu, da imenuju igračke, predmete i kartice, izrecitiraju i odpjevaju pjesmice, da plešu i glume, pitaju, odgovaraju i pogađaju, da odbrojavaju brojalice i igraju omiljene igre. Uživaju svi, a najviše gledatelji: roditelji, bake, djedovi, tete...

Da bismo olakšali roditeljima, ove godine posebnim terminom i cijenom 180 kn mjesečno potičemo sljedeće početne stupnjeve: njemački predškolski, 1. đački njemački i početni talijanski za više razrede OŠ. Posebnu ponudu potražite na www.skola-simunic.hr.

Jedini srebrni partner u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Škola stranih jezika Šimunić jedina je škola iz Varaždina i u ovom dijelu Hrvatske sa dugogodišnjim statusom srebrnog Addvantage Partnera Cambridge Univerziteta za ESOL međunarodno priznate ispite.

Uspjeh pojedine škole svake se godine iznova procjenjuje te je potrebno kvalitetno i temeljito pripremati kandidate prije prijavljivanja na ispite.

U Školi stranih jezika Šimunić to kontinuirano čine već 26 godina te su se specijalizirali u pripremi za polaganje međunarodno priznatih ispita. Prolaznost kandidata u Školi Šimunić je 100%, od čega većina s najvišom ocjenom A!

Hodnike škole često krase prestižne Cambridge FCE diplome razine B2, prve od tri najviše razine izvrsnosti, a njihovi kandidati postižu izuzetne rezultate i dobivaju visoke ocjene: Performance at Grade A demonstrates an ability at Level 2 and Council of Europe C1.

U dobi od 16-ak godina mladi Varaždinci polažu svoj prvi veliki ispit ukupnog trajanja od cca 4 sata. Ispitivanje organizira British Council, ugledna organizacija koja za Ujedinjeno Kraljevstvo provodi ispite širom svijeta, a kod nas je to u Zagrebu pred britanskim ispitivačima, bez ikakve pristranosti i pod šifrom.

"Potvrda je to kvalitetnog poučavanja stranih jezika u našoj Školi, kao i zalaganja mladih polaznika i njihovih profesorica", kaže ravnateljica Jasenka Šimunić. "Najveći broj polaznika pripremnog FCE programa pohađa naše tečajeve od malih nogu. Naša je privilegija i zadovoljstvo da ih pratimo od prvih simpatičnih nesigurno izgovorenih riječi na predškolskome stupnju pa sve do sjajno sročenih eseja iz kojih je očito da im je engleski postao ´their second nature´... Mislim da su Varaždinci jako talentirani za jezike!"

Čemu služe međunarodno priznati certifikati?

Kako dokazati znanje stranog jezika kod upisa na fakultet ili natječaja za posao? Kako se istaknuti u mnoštvu ostalih kandidata i dokazati da baš vi odlično vladate jezikom? Međunarodni certifikati su najobjektivniji i najvjerodostojniji dokaz stečenih jezičnih kompetencija. Ujedno je to i potvrda stručnosti određene škole stranih jezika.

Kvalitetu Škole stranih jezika Šimunić uvijek iznova potvrđuju i ostali postignuti uspjesi njihovih polaznika: prva mjesta na državnim natjecanjima, dobivanje stipendija, uspješni upisi i snalaženje na stranim fakultetima i radnim mjestima.

Za život učimo, ne za školu!

Odrasli polaznici kod nas u ugodnoj i poticajnoj atmosferi odlično nauče strani jezik te  steknu nova prijateljstva i poznanstva. Nastava je moderna, dinamična i zanimljiva s pristupom orijentiranim na komunikacijske potrebe polaznika. Kroz intenzivnu ili klasičnu nastavu polaznici mogu naučiti novi jezik ili usavršiti svoje komunikacijske vještine iz engleskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, francuskog, ruskog, mađarskog, kineskog i japanskog jezika.

U 26 godina postojanja Škola stranih jezika Šimunić dokazala je ustrajnost u radu te postojanu kvalitetu u razini podučavanja predškolskih, đačkih i odraslih polaznika.

www.skola-simunic.hr
Varaždin, Trenkova 23
042 203 303, 091 203 3023

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci