Kada bi turistu morali preporučiti restoran koji nudi zaista cjelovito gastronomsko iskustvo, to bi svakako bio Terbotz. Osim što nudi izvrsne specijalitete pripremljene od isključivo lokalnih namirnica, u svojim podrumima krije i malo vinsko carstvo.
Restoran je smješten u dvorištu kurije iz 19. stoljeća obitelji Zichy i Terbocz, a danas je cjelokupno imanje u vlasništvu međimurske vinarske obitelji Jakopić, poznate po proizvodnji izvrsnih vina.
Na stol donose jedinstvene okuse Međimurja, a sezonske i svježe juhe, mesna i riblja jela, divljač, salate, maštoviti prilozi i vrhunski deserti nastaju od sastojaka iz vlastitog vrta, voćnjaka, imanja, okolnih šuma te Mure i Drave. Priloge, tjestenine, deserte, zimnicu, “meso z tiblice”, domaće kobasice u Terbotzu rade ručno.
- Nepisano je pravilo da sve namirnice koje koristimo moraju rasti u krugu od 15 km i pripremaju se po tradicionalnoj recepturi. Isto pravilo vrijedi i za osoblje restorana jer samo domaći ljudi poznaju duh i bogatstvo ovoga kraja, što su jeli naši Međimurci i kako su ta jela pripremali - rekao je Branimir Jakopić, koji s ponosom ističe da je Terbotz primio nagradu ‘Zlatni suncokret’ za najbolji restoran u ruralnom dijelu Hrvatske.
Stotinu godina pokoljenja su stvarala osobita vina, a generacija našega vremena vrsnim vinima pridružuje strasnu predanost jelu. Iz njihovih podruma dolaze osvježavajuća, aromatična i razigrana mlada vina. Laka su za piti i razumjeti, a dobar objed ili večeru pečate iznimnim nektarima odležanih predikata. Detalji njihove kušaonice u podrumima restorana najpogodniji su ambijent za osobit doživljaj svake sorte, prigode i raspoloženja. U kušaoni obitelji Jakopić održavaju se vođene degustacije.
Tamo ćete pronaći ugodnu, toplu atmosferu, uz bezbrižnu organizaciju i profesionalnu uslugu i na pravom ste mjestu, bilo da organizirate manje ili veće obiteljsko druženje, vjenčanje (do 110 osoba), prezentacije ili druge svečanosti.