Preventa objavila novi video: Kako urediti rad od kuće

VV | 28.4.2023. u 08:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Tvrtka s desetogodišnjim iskustvom u pružanju usluga zaštite na radu Preventa, Centar za integralnu sigurnost d.o.o., ide ukorak s trendovima koji zahtijevaju da se mjere zaštite jasno prikažu poslodavcima i djelatnicima te je u posljednje tri godine započela sa snimanjem edukativnih videa o zaštiti na radu u raznim djelatnostima (gradilište, prerađivačka industrija, trgovina…). U tim je aktivnostima vodeća u Republici Hrvatskoj, a upravo je, povodom obilježavanja Nacionalnog dana zaštite na radu 28. travnja 2023. godine, objavila i video o mjerama zaštite na radu kad se rad obavlja od kuće.

U suvremenom svijetu sve je više poslova koji se obavljaju putem informacijsko-komunikacijske tehnologije, stoga je Zakonom o radu uređen i normiran rad od kuće, odnosno situacija kad radnik ugovoreni posao obavlja od kuće ili u drugom prostoru koji nije prostor poslodavca. Pritom je važno da djelatnik bude produktivan, a istovremeno i zadovoljan radnom okolinom na izdvojenom mjestu. O pozitivnim i negativnim iskustvima rada od kuće, u skladu s najnovijim saznanjima i istraživanjima iz područja psihologije, u videu je govorio i magistar psihologije Matej Sakoman, stručnjak u području ljudskih resursa i mentalnog zdravlja. Također, u skladu sa zdravstvenim preporukama i zakonskim odredbama, djelatnike se savjetuje kako što uspješnije urediti radni prostor, kako odabrati radni stolac i radni stol koji su pogodni za rad na računalu, prikladno osvjetljenje i temperaturu prostora. Osim toga, objašnjava se kakav bi trebao biti položaj računala na radnom stolu u odnosu na djelatnika, kakva vrsta tipkovnice i miša kako bi se spriječili zdravstveni problemi (bolovi u šaci, prstima ruke i mišićima).

Kako biste održali zdravu ravnotežu između posla koji obavljate od kuće i privatnog života, pogledajte video na sljedećoj poveznici:

https://youtu.be/-npVhKbhB34

Zaštita na radu bitan je čimbenik uspješnog poslovanja, a odabrati Preventu znači odabrati pouzdanog partnera koji će se suvremenim aplikacijama i zanimljivim videozapisima prilagoditi zahtjevima svake tvrtke u provođenju zaštite na radu.

Sve informacije vezane uz područje zaštite na radu mogu se pratiti na Preventinu blogu https://preventa.hr/blog/ i dobiti na broju telefona 095 827 5880. Upit se može poslati i na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Preventa se bavi i proizvodnjom znakova zaštite na radu koji se mogu pronaći u web-shopovima Znakovi sigurnosti i Sicherheitszeichen.

Označeno u
Video sadržaj