Otvoreni podrumi – Urbanovo 2021.

Sponzorirani članak | 29.5.2021. u 14:02h | Objavljeno u Sponzorirano

Urbanovo je poznata enogastronomska manifestacija koja se održava u tri vikenda krajem svibnja u pitoresknom vinskim krajoliku Međimurja. Sve započinje Festivalom Pušipela, koji je uz ocjenjivanje, degustacije i vinske radionice autohtonog vina Pušipel te preko 200 drugih vina u široj regiji poznat i kao mjesto za poslovne susrete vinarske i turističke branše. Drugi vikend čine Dani otvorenih podruma. Međimurskom vinskom cestom tada kruže tisuće turista kojima u podrumima i lijepo uređenim vinarijama, vinarske obitelji uz kušanje najboljih vina i jela priređuju različite kulturne i zabavne programe.Sve završava Vinskim balom gdje ugledni gosti uživaju u biranim kulinarskim i vinskim delicijama Gornjeg Međimurja, kraja koji s ponosom nosi naslov Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) za turizam i lokalnu gastronomiju.

Ove se godine, nažalost Urbanovo kakvo poznajemo neće održati. Održava se u nešto skromnijem obliku. Iza nas je 5. Međunarodno ocjenjivanje vina i dodjela odličja najuspješnijim vinarima, a pred nama Otvoreni podrumi koji će se održati od 3. do 6. lipnja 2021. godine. Gornje Međimurje postat će mjesto hodočasnika i ljubitelja vinske kapljice. Ono što je sigurno; Međimurje ima vrhunska vina, vina koja je potvrdila struka. Najbolji poziv na Otvorene podrume stoji iza nagrada koje su i ove godine vinari osvojila ne samo na našim ocjenjivanjima vina nego na Decanter World Wine Awards, najprestižnijem ocjenjivanju vina na svijetu. Međimurci su osvojili 15 odličja.

Vrata svojih podruma ove godine otvaraju i pozivaju: Vinarija Cmrečnjak, Vinarija DK Dvanajščak – Kozol, Izletište Vinska kuća Hažić, Vina Horvat, Vinarija Kerman, Vinarija Kocijan, Izletište Vinska kuća Kossi, Vina Kunčić, Vina Medenjak, Munđarov breg – Filip Palašek, Vinarija Novak, Podrum Štrigova, Vinarija Solum, Vinarija Štampar.

Što očekivati i čemu se nadati?

Osim što će vas Međimurci zadiviti njihovim vinima, oduševit će vas i predivna netaknuta priroda i predivan pogled na ono što je ukras gornjeg Međimurja, a to su bogati, pitomi i zeleni brežuljci na čijim se padinama uzgajaju najbolja vina u regiji. Uz vina, očekuje vas i bogata gastronomska ponuda od suhomesnatih delicija, sirevi domaćih OPG-ova do hamburgera Marka Palfija, a za dobru zabavu pobrinut će se DJ-i,  tamburaši i zabavljači.

Vinari svoje podrume otvaraju tijekom cijele godine. Potrebno je samo najaviti svoj dolazak i uvijek ste dobrodošli! 

Iako živimo u čudnim, nenormalnim vremenima, ne smijemo zaboraviti na druženje, ljudske međuodnose i prijateljstva. A najbolji način za njegovanje prijateljstva je razgovor uz čašu vina.

Kažu Međimurci da su ondje svi poznanici, a uz čašu vina postat će te i prijatelji. „Dojdite ne bude vam žal!“

Označeno u