Optika Briljant, nakon tri desetljeća rada, otvorila svoju poslovnicu i u Varaždinu

vv | 8.5.2022. u 09:22h | Objavljeno u Sponzorirano

Tri desetljeća bit će dogodine otkada su pokrenuli Optiku Briljant, a danas obitelj Mekovec, uz istoimenu oftalmološku polikliniku, ima još tri poslovnice u Čakovcu.  U subotu otvorili su prvu i u Varaždinu, skoro odmah na početku Gajeve ulice, neposredno uz središnji varaždinski trg. Međutim, kako naglašava Nenad Mekovec, to nikako ne znači da im je to prvi susret s Varaždincima.

- Varaždinci, kao i svi ostali od 50 tisuća naših klijenata tijekom godina rada, dolazili su nam radi profesionalne te kvalitetne usluge pregleda vida, kupnje naočala, kontaktnih leća, satova te modnog nakita.  S razlogom, jer zahvaljujući partnerima,  njih stotinjak, naša ponuda obuhvaća više od dvije tisuće naočala i drugih optičarskih proizvoda, kao i satova te ostalog, a tome treba svakako dodati naše vrsne optičare i oftalmologe, koji rade u poliklinici. S obzirom na našu veličinu, godinama smo razgovarali da bi trebali doći i u Varaždin, budući da smo zbog brojnih klijenata iz Varaždina zapravo bili jedna od većih varaždinskih optičarskih radnji, koliko kod to zvučalo čudno, veli nam sugovornik, koji je zanat za optičara izučio u Varaždinu.

Želja da pružaju svoje usluge što bliže vjernim kupcima postojala je godinama, a prilika za otvaranje varaždinske poslovnice ukazala se kada su osigurali primjerenu lokaciju.

-Udaljenost između Čakovca i Varaždina nije velika, nekih 14 kilometara. Međutim, i to neki put je puno kada vam zatreba popravak naočala jer mi se ne trudimo raditi samo najkvalitetnije, nego i što je brže moguće. Zato smo tražili savršenu lokaciju i našli smo je, kao i stručni kadar, tako da su se stvorili uvjeti za otvaranje naše varaždinske poslovnice, veličine i s ponudom koja je primjerena gradu, naglašava Mekovec.

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s Luxotticom, svjetskim liderom koji objedinjuje premium, luksuzne i sportske brendove naočala, Optika Briljant ima u ponudi najveće brendove, no to ne drži poantom svega. 

-To može skoro svatko, ali ne i nadmašiti naše usluge, servis, fer odnos prema klijentu i sigurnost, uz jamstva i prilagodbe te dugotrajne akcije. Ali da se razumijemo, ne može netko nešto ponuditi 40 ili više posto povoljnije, a da su svi zadovoljni. A kad mi krećemo u neki posao, uvijek se pitamo je li fer prema svima i toga se držimo, upozorava sugovornik.

Uvjeren je da fer odnos jako bitan mnogima, što se vidjelo već prvog dana rada poslovnice.

- Nakon što se pogleda tko što nudi i po kojim cijenama – jer danas se uistinu svašta nudi na tržištu -  dolazi se do nas kako bi se uvjerilo u našu uslugu i ponudu te se tu i ostaje. Nema nikakvog razloga da se povjeruje na neke priče, umjesto da se sve prvo provjeri i zatim uvjeri da je ono što nudimo ne samo kvalitetno, nego i po fer cijeni i uz isto takva jamstva, ukazuje Mekovec, naglašavajući da je upravo takav pristup temelj njihovog skoro tridesetogodišnjeg rada, koliko traje i njegov optičarski staž zahvaljujući kojem ima jedno od najvećih, ako ne i najdulje iskustvo u poslu kojim se bavi.

Uz ponudu naočala brendova, kao što su Ray Ban, Armani i drugi, Optika Briljant klijentima nudi besplatno čišćenje naočala i servis.

-Velika je to promjena  i stoga sam uvjeren da smo otvaranjem naše poslovnice podigli optičarsku uslugu u Varaždinu na višu razinu, ocjenjuje Mekovec.

Njegove riječi potvrdili su i klijenti koji su došli na otvorenje poslovnice, među kojima je bio doc. dr. sc. Nikica Daraboš, opunomoćeni ministar u Stalnoj misiji RH pri Ujedinjenim narodima i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji u Ženevi.

-Došao sam na nekoliko dana u Varaždin, i to baš dan prije otvaranja poslovnice obitelji Mekovec, čije usluge koristim godinama. Zašto? Naočale nosim od pete godina pa mi se dogodilo da se oštete u subotu, a već u nedjelju su mi ih donijeli u Varaždin, veli Daraboš, napominjući da mu je zbog toga drago što je sada Briljant i u Varaždinu.