LUNOS Uvjerite se u snagu našeg sustava ventilacije

VVM | 17.10.2023. u 13:48h | Objavljeno u Sponzorirano

Bilo da je riječ o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada, u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje.

Pred nama je jesen, godišnje doba s češćim kišnim razdobljima i nižim temperaturama, kad ponovno dolaze do izražaja i svi problemi s prekomjernom vlagom i plijesni u domu, ako ih do sada niste trajno riješili. U Hrvatskoj ima mnogo stambenih i poslovnih prostora koji se susreću s navedenim problemom i ljudi još uvijek ne znaju kako pravilno riješiti probleme s viškom vlage i tvrdokornom plijesni koja nastaje kao posljedica zanemarivanja. Vlaga i pllijesan štete zdravlju i ako smo joj dulje izloženi može ga ozbiljno ugroziti.

Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

book-2020460_1280.jpg

Krešo s obitelji napokon uživa u domu bez vlage i plijesni

- Moja obitelj i ja uselili smo u kuću iz 2003. godine te je kuća već bila energetski učinkovita sa ugrađenim visokokvalitetnim prozorima. Dodatno smo tijekom renovacije izolirali neke dijelove kuće hidroizolacijom prilikom dogradnje terase. Nakon toga, u vrlo kratkom roku, počeli su problemi. Mnogobrojna obitelj i svakodnevne aktivnosti poput pranja suđa, kuhanja, tuširanja pranja i sušenja veša rezultirale su pojavom kondenzata odnosno vlage, a posljedično i plijesni i gljivica u nekim dijelovima kuće. Prozori i cjelokupna izolacija onemogućili su protok zraka i kuća jednostavno nije “disala”.

Saznao sam da postoji ventilacijski sustav koji radi na osnovi rekuperacije zraka, krenuo sam detaljno istraživati i tako došao do Lunos ventilacijskog sustava. Istraživanjem sam uvidio da se radi o njemačkoj kvaliteti i višegodišnjem iskustvu na tržištima Hrvatske i Slovenije te sam ispunio obrazac na web stranici i u kratkom roku dobio poziv od Lunos tima - prenosi svoja iskustva Krešo iz Zagreba.

Lunos_kreso.jpg

Situacija u njegovoj kući, nakon ugradnje, je potpuno neusporediva s onom prije postavljanja Lunos ventilacijskog sustava. Kao noć i dan. Razlika je ogromna, teško je opisati, mora se doživjeti. Kuća sada ima svjež zrak od jutra do večeri. Rad ventilacijskog sustava Lunos osjeti se ujutro kada se probudite u spavaćoj sobi okruženi svježim zrakom. Tako je i tijekom dana, zrak u domu je stalno svjež, nikad nema problema s vlagom. Lunos sustav se sam brine o tome 24-satnom ventilacijom. Zahvaljujući njemu nije više potrebno prozračivanje i nema više gubitka topline niti peludi izvana.

- Preporučam svima koji se susreću sa sličnim problemima! - kaže Krešo.

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01-481-6581.

FB_News_maj23_002.png