Jesenski gastro vodič uz koji je odabir najboljih restorana mačji kašalj

vv | 14.11.2023. u 18:30h | Objavljeno u Sponzorirano

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude fantastična jela, savršeno prilagođena za pružiti topao pozdrav rujnoj jeseni.U nastavku teksta doznaj neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje nude gastro iskustvo za pamćenje.

Kulinarsko iskustvo među vinogradima

Odmah s druge strane granice predivnog Zagorja, na kraju idilične doline, okružena vinogradima i listopadnim šumama, stoji turistička farma Pudvoi čija fantastična pudvojska kuhinja već godinama oduševljava sve koji se ovdje zateknu.

Spretna domaćica i izvrsna kuharica, osim mnogobrojnih delicija, ujedno priprema i bizeljski kolač od heljde koji peče u domaćoj krušnoj peći. Gosti također mogu kušati vrhunska sortna vina, domaću rakiju, jabukovaču, voće i voćne sokove, a osim uobičajene juhe od govedine i gljiva, mogu u ponudi pronaći i knedle na juhu začinjene tostiranim lukom i peršinom. Priušti sebi i svojim najmilijimaveć danas kulinarsko iskustvo koje će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane!

Slika_1.jpg

Dobar glas daleko se širi

Naš najveći poluotok osim predivnim gradićima, fantastičnom prirodom i mnogobrojnim skrovitim plažama i uvalama, također se diči izvrsnom gastro scenom. A jedna od destinacija koja uvijek iznova oduševljava je agroturizam Radešić, smješten u blizini slikovitog srednjovjekovnog grada Grožnjana. U ponudi imaju tradicionalnu istarsku hranu i domaće vino, a njihovi specijaliteti kao što su domaći ravioli i pršut, ostavljaju bez daha.Jer zaista rijetko će se danas naći netko tko palentu kuha po starinski ili tako dobro priprema kobasice s roštilja zajedno s ombolom i vrganjima te ostale domaće specijalitete.

Isprobaj tjesteninu s crnim tartufima ili gulašem od divljači, fenomenalne raviole punjene blitvom ili izvrstan svinjski file na maslinovom ulju i uvjeri se zašto je baš Istra jedna od perjanica hrvatskog turizma!

Svijet okusa nadohvat ruke

U srcu šarmantne Ljubljane, nedaleko od prekrasnog dvorca i vijugave rijeke Ljubljanice koja presijeca grad, smjestio se  vrhunski restoran Deželaokusov. Ovaj restoran svojim gostima nudi najbolje delicije, a na njihovom jelovniku gosti će pronaći bogatu bezglutensku ponudu koja zbog toga nije ništa manje ukusna ili primamljiva.

U ponudi imaju razne mesne delicije, rižota, tjestenine i jela od krumpira pri čemu čak ni vegani i vegetarijanci neće otići gladni jer su i za njih savršeno spremni vrhunskim receptima koju oduševljavaju. Počasti se ručkom ili večerom po svom ukusu uz kriglu hladnog piva ili čašu tradicionalnog slovenskog vina i uživaj u šarmu prekrasne Ljubljane već ovog vikenda.

Slika_2.jpg

Samo najbolje za gurmane

Istinski gurmani odavno znaju kako je istok Hrvatske raj za njihova razmažena nepca, pa bez imalo problema putuju i po nekoliko sati samo da bi pojeli izvrstančobanac, fiš-paprikaš, neizbježnog smuđa ili šarana, ali i kušali božanstveno meso ispod peke i slične divote u kojima se uživa uz birana slavonska vina koja uvijek iznova oduševljavaju.

Sve ovo, i više, mogu doživjeti svi oni koji se zapute u Hotel Lav u Vukovaru. Ovaj hotelski restoran je od samih početaka svojega postojanja u 19. stoljeću poznat po vrhunskoj kuhinji i uzornom podrumarstvu utemeljenomna gastronomskim specijalitetima, toliko  karakterističnima za ovo podneblje. Isprobaj glasoviti slavonski kulen, kušaj izvrsni fiš paprikaš i okrunifantastičnu večer ljutom slavonskom šljivovicom. Ne čekaj, već posjeti ovo mjesto gdje se tradicija, kvaliteta i gastronomija isprepliću u jednom!

Sjećanje na ljeto

Na samoj plaži, pored divnog plavog Jadrana, uhvati posljednje tople zrake ovogodišnjeg sunca i oživi sjećanja na najljepše trenutke ljetnih praznika u restoranu Korta u Orebiću.U ponudi restorana su razne vrste jela i pića, ovisno o željama gostiju, a kulinarske delicije kao što su riba u soli, kokteli od morskih plodova, muflon na grofovski način, razna vegetarijanska jela te bogata ponuda vrhunskih domaćih crnih i bijelih vina, pružaju jednu sasvim novu dimenziju čitavom iskustvu.

Gostima je osim ića, na raspolaganju i izvrsno piće u vidu nadaleko poznatih peljeških domaćih crnih i bijelih vina, među kojima se posebno ističu dingač i plavac mali. Zato ne oklijevaj i pronađi najbolje mjesto za sjedenje na popločenom dijelu dvorišta, opusti se uz ukusnu hranu i piće te uživaj u zalasku jesenskog sunca s pogledom na najljepše more na svijetu.

Slika_3.jpg

Pokloni izvrsnost

Razveselione koji su ti zaista bitni vrhunskim poklonom već danas te daruj priliku za gastronomsku i hedonističku avanturu života već sada.Pobrini se za drage ljude i dopusti ima da iskušaju najbolje od najboljih eno i gastro destinacija u regiji.

Iznenadi obitelj i prijatelje vrhunskom večerom ili izvrsnim ručkomte daruj neki od genijalnih SelectBoxpoklon paketa koji jamče odličnu lepezu vrhunskih jesenskih doživljaja u kojima će svatko uživati.Pripremi zato svoj osmijeh i razveselione koji su ti zaista bitni. Pokloni nešto jedinstveno, pokloniSelectBox iskustvo i iznenadi filmskim doživljajem koji baš nikog ne ostavlja ravnodušnim!