Jednostavno je uživati u Špancirfestu!

VVM | 15.8.2023. u 19:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Prijateljstvo Pana i Špancirfesta seže u same početke ovog poznatog festivala na sjeveru Hrvatske.

Godine iza njih obilježile su izvrsna suradnja i sjajne uspomene, a trenutke za pamćenje pripremili su i ove godine.

Pan nas svojom porukom "Jednostavno je" podsjeća na važnost uživanja u malim trenucima svakodnevice s voljenim ljudima, a upravo nam takve trenutke ponovno donosi Špancirfest.

Fotka_311.jpg

Špancirfest je mjesto stvoreno za bezbroj malih radosti, bilo da uživate u koncertima, sudjelujete u radionicama ili se prepustite gastronomskim užicima na ulicama Varaždina. Na festivalu svatko može pronaći nešto za sebe i proživjeti dan ispunjen veseljem u društvu voljenih ljudi.

Za ljubitelje glazbe tu je Pan pozornica ispod bedema Starog grad, središnje mjesto glazbenih doživljaja koja će ponovno ugostiti brojna domaća i strana lica. Poslije dobre šetnje i plesa, važno se dobro i osvježiti pa tako možete uživati u različitim varijantama Pan piva i Pan Radlera.

Osim što je zadužen za osvježenje i dobru zabavu, Pan, sada već tradicionalno, za vrijeme Špancirfesta ostavlja i kulturni trag te nas podsjeća kako je jednostavno uživati u umjetnosti. Već treću godinu zaredom u Varaždin dovodi slikare Martina Hrastića i Mariju Kasum koji za vrijeme trajanja festivala na ulicama grada stvaraju prava umjetnička djela. Riječ je o velikim platnima na kojima slika akril tehnikom, a prošlogodišnji radovi bit će izloženi na nekoliko festivalskih lokacija.

Fotka_21.jpg

- Na svakoj od kompozicija spajamo tri tematike, pa su tako sve smještene na jednoj od varaždinskih lokacija, a drugi element su prepoznatljive figure povijesti umjetnosti. Tako će ovogodišnja radnja slike biti smještena na Trgu Miljenka Stančića, a sam Miljenko Stančić bit će i jedan od likova na slici. Treći element je naravno Pan, omiljeno piće aktera na slici! - pojasnio je Martin. Martin nam je također otkrio kako će na ovogodišnjem uratku spojiti prošlost i sadašnjost, a o čemu se točno radi – dođite na Špancirfest u Uršulinsku ulicu i otkrijte sami jer jednostavno je uživati u umjetnosti!

Spancirfest_1.jpg

Foto: Domagoj Miletić