Hermes International: Tvrtka iz Sračinca koja ostvaruje rast unatoč svim krizama

Sponzorirani članak | 6.5.2022. u 08:17h | Objavljeno u Sponzorirano

Tvrtka Hermes International d.o.o., sa svojim sjedištem u mjestu Sračinec pored Varaždina, dugi niz godina se bavi proizvodnjom i distribucijom ekoloških i prirodnih džemova, namaza i sokova bez dodanog šećera pod dobro poznatim brendom - Dida Boža.

Uspješnost poslovanja u Hrvatskoj pokazuje prisutnost Dida Boža proizvoda u svim većim trgovačkim lancima, oko 60 HoReCa kanala, specijaliziranim gift shop-ovima u zračnim lukama te u gift shop-u u sklopu objekta Dalmacija – Kuća Dida Bože, kao i rastućom web shop prodajom putem koje se proizvodi mogu naručiti sa područja cijele EU.

Osim uspješnog djelovanja na domaćem tržištu, tvrtka se može pohvaliti i dugogodišnjim trendom rasta na svjetskom tržištu, što dokazuju i brojne međunarodne i domaće nagrade. Najveći dio izvoza odlazi na američko tržište koje čini 80% prometa pod brendom „Dalmatia“. Pored SAD-a, proizvodi se izvoze i u Australiju, te mnoge europske i azijske zemlje, a trenutno je u procesu otvaranje ka velikom kineskom tržištu.

Hermes_International-min.jpg

Tradicija i kvaliteta su sinonim za brendove ove tvrtke, a dalmatinska receptura i ljubav prema prirodi bili su poticaj vlasnika i osnivača - Neba Chupina za priču i stvaranje proizvoda punih voća i bogatog okusa. Džemovi su pripremani od prve klase ekološkog voća i ne sadrže gluten koji u današnje vrijeme mnogima u prehrani predstavlja problem. Iako su brz i stresan način života doveli do porasta svjesnosti građana o važnosti zdrave ishrane te konzumacije eko i prirodnih proizvoda, tvrtka i dalje ulaže ogromne snage kako bi taj trend rastao još više.

U Hermesu se neprestano ulaže u rast i razvoj na svim razinama, što se nedvojbeno pokazalo i u rezultatima protekle godine. Unatoč brojnim izazovima zbog pandemije, ali i ostalim poslovnim izazovima kao što su izgradnja skladišta i širenje proizvodnih kapaciteta tvrtka je poslovala pozitivno, čak bolje od očekivanog sa rastom dobiti od 40,49% u odnosu na prethodnu 2020. godinu. Sa širenjem proizvodnih kapaciteta i uvođenjem proizvodne linije, otvaraju se mogućnosti za razvojem novih linija proizvoda i povećanja asortimana kako bi se udovoljilo zahtjevima tržišta. Posljedično tome dolazi do potrebe za otvaranjem novih radnih mjesta, čime se stanovnicima Varaždinske županije otvara prilika za radom i napredovanjem u stabilnom i rastućem poduzeću.

dodjele_nagrada_djelatnicima.jpg

Jedno od temeljnih načela kojima se tvrtka vodi od prvog dana je stvaranje ugodnog radnog okruženja, dobrih financijskih primanja i napredovanja s osobnog i poslovnog aspekta. Ovdje se vjeruje da samo zadovoljan i motiviran radnik može kvalitetno i uspješno odrađivati svoje individualne zadatke, stoga se značajna pažnja pridaje djelatnicima kroz razne edukacije, bonuse i regrese.

U prilog navedenom govori i činjenica o značajnom broju zaposlenika koji su u poduzeću od prvog dana pa su tako, krajem protekle godine, dodijeljene posebne nagrade jubilarcima koji su svoj rad u Hermes International-u započeli prije 10, odnosno 15 godina. Također, jedna od glavnih karakteristika poslovnog modela je značajna razina slobode, vjere i povjerenja u rukovodeći tim, što im omogućuje neometano izvršavanje zadataka i donošenje odluka, kao i kreativnost u pristupu svakodnevnim zadacima.

Napredovanje i zalaganje za rast ove tvrtke prepoznalo je i hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika – CROMA koje je vlasniku tvrtke Nebu Chupinu dodijelilo nagradu za poduzetnika 2021. godine.

Tvrtka se svake godine širi, a pri tome vodi računa da proizvode prati kvaliteta i bogat okus po kojemu su poznati. Svemu navedenom ide u prilog i izjava zaposlenika Hermesa: „Naše zadovoljstvo radnim uvjetima se odražava na pozitivnim rezultatima i kontinuiranom rastu firme, svakim danom težimo kupcima ponuditi nešto novo i inovativno iza čega možemo ponosno stajati“.