FOTO Okusi Azije u restoranu Nobel

Sponzorirani članak | 18.12.2024. u 08:29h | Objavljeno u Sponzorirano

Restoran Nobel hotela Turist donosi dašak Azije u gastronomsku ponudu Varaždina. U svakodnevnoj ponudi dnevnih jela Nobela, mogu se pronaći raznovrsni specijaliteti indijske, kineske, filipinske i japanske kuhinje. Za ljubitelje pikantnije hrane, u restoranu preporučuju indijska jela.

Posebno je popularna Chicken Tikka Paratha. Radi se o sočnom, pilećem mesu mariniranom u bogatom, začinjenom tikka umaku, pažljivo pečenom i posluženom uz mekanu, mirisnu parathu, odnosno indijsku pogaču punjenu krumpirom.

Za ljubitelje svinjetine na malo drugačiji način, tu je Filipino Pork Adobo, tradicionalno filipinsko jelo koje spaja sočnost pirjane svinjetine s bogatim, aromatičnim umakom. Klasični sastojci uključuju sojin umak, ocat, tostirani češnjak, crni papar i lovorov list, a meso se kuha i potom karamelizira u aromatiziranom umaku.

U dnevnoj ponudi je i Chicken Chow, popularno azijsko jelo koje spaja pečenu piletinu s rižinim rezancima, povrćem i aromatičnim umacima. Naravno, tu su i nezaobilazna jela iz woka u kojem se povrće, meso ili morski plodovi brzo prže u wok tavi na visokoj temperaturi. Rezultat su jela bogata okusom, s očuvanim hranjivim tvarima i teksturom sastojaka.

Okusi se zaokružuju kombinacijom tradicionalnih azijskih umaka i začina, što jela iz woka čini neodoljivim izborom za ljubitelje egzotične kuhinje. Svakako posjetite restoran Nobel i otkrijte čaroliju azijskih specijaliteta.

Vikend ponuda: Sushi To Go Box za 10 eura!

Za ljubitelje sushija, svakog vikenda restoran Nobel nudi Sushi To Go Box – praktičan način da uživate u svježim i ukusnim sushi rolicama. Sushi se poslužuje u restoranu od petka poslijepodne do nedjelje, kada ga možete naručiti i za van po cijeni od 10 eura.

U ponudi su tri vrste sushi rolica - losos, tuna i račići. Tu su i četiri dodatka - wasabi pasta, soja sos, ukiseljeni đumbir i pikantna majoneza.

Egzotični okusi i na à la carte meniju

I na à la carte meniju može se naći azijski specijalitet, popularni Dragon Chicken. Jelo kombinira  kineske okuse s bogatim azijskim začinima i okusima. Priprema se od mariniranih pilećih prsa, prženih do hrskavosti, a zatim obogaćenih začinjenim umakom i tostiranim indijskim oraščićima. Poslužuje se uz aromatičnu basmati rižu, čineći ga savršenim izborom za ljubitelje slatko-ljutih okusa.

Chicken_Tikka_Paratha.jpg

Dragon_Chicken.jpg

Filipino_Pork_Adobo.JPG

U_ponudi_su_tri_vrste_sushi_rolica_-_losos_tuna_i_racici.jpg