Restoran Nobel hotela Turist donosi dašak Azije u gastronomsku ponudu Varaždina. U svakodnevnoj ponudi dnevnih jela Nobela, mogu se pronaći raznovrsni specijaliteti indijske, kineske, filipinske i japanske kuhinje. Za ljubitelje pikantnije hrane, u restoranu preporučuju indijska jela.
Posebno je popularna Chicken Tikka Paratha. Radi se o sočnom, pilećem mesu mariniranom u bogatom, začinjenom tikka umaku, pažljivo pečenom i posluženom uz mekanu, mirisnu parathu, odnosno indijsku pogaču punjenu krumpirom.
Za ljubitelje svinjetine na malo drugačiji način, tu je Filipino Pork Adobo, tradicionalno filipinsko jelo koje spaja sočnost pirjane svinjetine s bogatim, aromatičnim umakom. Klasični sastojci uključuju sojin umak, ocat, tostirani češnjak, crni papar i lovorov list, a meso se kuha i potom karamelizira u aromatiziranom umaku.
U dnevnoj ponudi je i Chicken Chow, popularno azijsko jelo koje spaja pečenu piletinu s rižinim rezancima, povrćem i aromatičnim umacima. Naravno, tu su i nezaobilazna jela iz woka u kojem se povrće, meso ili morski plodovi brzo prže u wok tavi na visokoj temperaturi. Rezultat su jela bogata okusom, s očuvanim hranjivim tvarima i teksturom sastojaka.
Okusi se zaokružuju kombinacijom tradicionalnih azijskih umaka i začina, što jela iz woka čini neodoljivim izborom za ljubitelje egzotične kuhinje. Svakako posjetite restoran Nobel i otkrijte čaroliju azijskih specijaliteta.
Vikend ponuda: Sushi To Go Box za 10 eura!
Za ljubitelje sushija, svakog vikenda restoran Nobel nudi Sushi To Go Box – praktičan način da uživate u svježim i ukusnim sushi rolicama. Sushi se poslužuje u restoranu od petka poslijepodne do nedjelje, kada ga možete naručiti i za van po cijeni od 10 eura.
U ponudi su tri vrste sushi rolica - losos, tuna i račići. Tu su i četiri dodatka - wasabi pasta, soja sos, ukiseljeni đumbir i pikantna majoneza.
Egzotični okusi i na à la carte meniju
I na à la carte meniju može se naći azijski specijalitet, popularni Dragon Chicken. Jelo kombinira kineske okuse s bogatim azijskim začinima i okusima. Priprema se od mariniranih pilećih prsa, prženih do hrskavosti, a zatim obogaćenih začinjenim umakom i tostiranim indijskim oraščićima. Poslužuje se uz aromatičnu basmati rižu, čineći ga savršenim izborom za ljubitelje slatko-ljutih okusa.