Dijelimo 60 ulaznica za poljoprivredni sajam AGRA 2022

Sponzorirani članak | 9.8.2022. u 09:05h | Objavljeno u Sponzorirano

Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA u slovenskoj Gornjoj Radgoni na dane 20. do 25. kolovoza, s brojnim izlagačima i posjetiteljima proslavit će svoj šezdesetgodišnji jubilej u svijetlu najboljih sajamskih godina. Posjetitelje će oduševiti sa predstavljanjem vrhunskih poljoprivrednih tehnologija, sa mehanizacijom, opremom i sredstvima za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane. Stručnim vođenim izložbama životinja predstavit će vam najbolja uzgojna dostignuća i pozvati vas u raskošne sajamske vrtove s najboljim prirodnim praksama. Sajam će sve uvezati sa stručnim i društvenim događanjima te nazdraviti jubileju najboljim poljoprivrednim proizvodima, hranom i vinima.

Za sajam AGRA smo pripremili 60 ulaznica (30×2) koje dijelimo našim čitateljima.

Sve što trebate napraviti je do 16. kolovoza poslati e-mail s osobnim podacima (ime, prezima i adresa) na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nam poslati isto na inbox Facebook stranice Varaždinskih vijesti.

Dobitnike ulaznica odabrat ćemo slučajnim odabirom i obavijestiti ih putem elektronske pošte, a cijeli popis dobitnika objavit ćemo i na našim mrežnim stranicama u nedjelju 14. kolovoza. Dobitnici ulaznica svoje će ulaznice moći podignuti uz predočenje osobne iskaznice na ulazu 1 (sa strane stadiona) – blagajna broj 8.

Vrhunski izlagači ponudit će inovativna digitalna rješenja, najnoviju tehnologiju i vodeće svjetske brendove poljoprivrednih i šumarskih strojeva i opreme. Na raspolaganju će biti sjeme, sadnice, sredstva za njegu i zaštitu životinja i biljaka, oprema za prehrambenu industriju i gastronomiju te ambalaža. Predstavit će se vrhunski usjevi i prehrambeni proizvodi iz prehrambeno-prerađivačke industrije i dopunskih djelatnosti poljoprivrednih gospodarstava. Vinska dvorana ponudit će vrhunska vina te vinogradarsku i vinarsku opremu. Prikazati će se i bogati program izgradnje objekata za poljoprivrednu djelatnost kao i opreme za uređenje okućnica i okoliša stambenih objekata.

Zemlja partner sajma AGRA ove godine bit će Japan. Sajam AGRA, koji zajednički kreiraju vodeće institucije slovenske vlade, strukovne i ostale organizacije, obećava i druge zanimljive nacionalne i regionalne prezentacije.

Najbolje tradicije kao i nove prakse prikazati će stručne prezentacije govedarstva, konjogojstva, malih životinja te izložba autohtonih pasmina slovenskih domaćih životinja s ponudom poljoprivrednih proizvoda sa malih gazdinstava. Na sajamskoj Manježi će svakodnevno biti prikazane atraktivne revije domaćih životinja.

Praktične savjete pružit će vam svečano ukrašeni sajamski vrtovi, Permakulturni centar Pomurskog sajma s oglednim pčelinjakom, nasad park šume i nasad starih sorti jabuka i vinove loze.

Sadržajni naglasak će biti usmjeren na Europsku godinu mladih i Međunarodnu godinu ribarstva i akvakulture. Inovacije i digitalizacija privlačit će pažnju posjetitelja u smjeru poljoprivrede budućnosti. Ekološka poljoprivreda i hrana iz naše blizine pokazat će put ka smanjenju posljedica klimatskih promjena, očuvanju bioraznolikosti i čistih vodnih resursa. Naglasci sajma ukazivati će ​​na potrebu povećanje sigurnosti hrane, na jačanje sela, te na veću samodostatnost kroz dobro gospodarenje šumama i drvom.

Popratni i društveni program obilježit će natjecanje šumoposjednika u radu s motornom pilom, natjecanje u plesanju polke, demonstracija vođenja teladi koju će raditi najmlađi uzgajivači, susret starodobnih Steyr traktora i brojna druga sajamska događanja.

Jubilejni_60._praznik_kmetijstva_in_zivilstva.JPG