CENTAR ANANDA Zahtijeva li baš svako pitanje - odgovor?

Mr.sc. Maja Šegović, CF® | 2.10.2023. u 13:20h | Objavljeno u Sponzorirano

Zamislimo svoj svakodnevni život. Samo jedan naš dan. Evo, počnimo od jutra. Koliko toga smo pomislili od kada smo ustali? Možete uzeti olovku i papir i to zapisati. Koliko od toga su bila pitanja? I što smo sve na njih odgovorili? Koliko smi ih uputili drugima? I koliko odgovora smo na njih dobili? Jesu li odgovori bili ono što smo očekivali? Kako smo se osjećali nakon svega? Lakše? Ili još više u nedoumici?

Vratimo se malo u svoje djetinjstvo i sjetimo se svoje komunikacije s odraslima. Većinom su nas nešto ispitivali bilo roditelji, bilo nastavnici, rodbina i svi su očekivali odgovore. Naravno, točne. Bolje rečeno one koje su oni smatrali ispravnima. I na temelju toga su nas ocjenjivali i stavljali u određene "pretince": pametan, uspješan, zanimljiv, dosadan... i tako smo mi naučili sami sebi odgovarati u svom "unutarnjem" razgovoru i identično komunicirati sa onima oko nas.

Sada još obratimo pažnju što sadrže odgovori? Oni su prosudbe koje smo mi učinili ispravnima na temelju sustava vrijednosti kojega smo usvojili kao osoba. Netko drugi, u nekoj drugoj sredini, s drugim sustavom vrijednosti, na isto pitanje, u najboljoj vjeri, odgovorio bi nešto sasvim drugo od nas.

I tko je u pravu? Tko je više u pravu? Na temelju čega ćemo to procijeniti i što će nam ta prosudba donijeti u život? Hoće li nam donijeti više? Pustit ću Vas da sami sebi odgovorite. Ako je to uopće potrebno.

U Access Consciousnessu® osnovno sredstvo verbalne komunikacije su pitanja. Stvarna pitanja, a ne izjavne rečenice s upitnikom na kraju. Što je meta postavljanja pitanja, bivanja u pitanju, bivanja energija pitanja? Meta je dobivanje svjesnosti. O mogućnostima koje postoje, a kojih se svojim svjesnim znanjem ne bismo "dosjetili". O mogućnostima kojih je za svaku stvar koju pitamo uvijek više od dvije.

ananda_29092023_09.jpg

A često nam "izgleda" kada se pitamo da imamo situaciju "ili-ili". I ne postavljamo pitanja da bismo dobili odgovor od sebe ili drugih. Pitamo zato da se "aktiviramo" za mogućnosti. Na neki način, da otvorimo svoju percepciju iznad pet čula kojima "primamo" signale iz okoliša i ostanemo prijemčivi za "navigaciju" kroz neku situaciju koja nam dolazi na neočekivane i neobične načine.

To se vrlo razlikuje od postavljanja pitanja da bi se dobilo "točan" odgovor. Ovakav postupak zatvara našu percepciju i sužava mogućnosti na najmanju mjeru.

Evo jednog primjera za ovo o čemu danas pišem. Recimo da razgovaramo s djetetom o odlasku na neki rođendan na koji dvoji da li da ide. I pita nas što mi mislimo, jer ne zna što da odluči? Gledajući na uobičajeni način, ispitali bismo ga set pitanja i potom mu dali svoj odgovor.

Gledajući iz mogućnosti koje Access® daje pitali bismo ga: "Što ti znaš o tome? Što ti donosi više? Koje su beskonačne mogućnosti u ovoj situaciji? Koji izbori ti donose lakoću? Što bi kreiralo više za sve, sada?"... itd. Nakon što smo postavili pitanja, više nismo u stanju iščekivanja ni napetosti, već pitamo npr.: "Gdje se sada moja energija traži?" i puštamo da nas "nešto" odvede dalje: neka misao, neki posao koji nam padne pod ruku, neka aktivnost...

I kada više nismo čvrsto vezani za "temu" koja nam je trenutno u mislima i nemamo svu svoju energiju usmjerenu na to da odlučimo "ići - ne ići", nešto će nam donijeti svjesnost duboko u nama, koji je za nas najbolji izbor. Možda ćemo čuti neku pjesmu, možda nešto pročitati, čuti razgovor nekih ljudi pored nas, što će nam nepobitno donijeti onaj osjećaj kada točno znamo: to je to. Jer sve je već u nama. I uvijek imamo više mogućnosti od samo dvije. Na nama je da izaberemo. U tome je čar življenja.

Mr.sc. Maja Šegović, CF®
Ananda, centar za unapređenje kvalitete života

Centar "Ananda"

Djelatnost Centra "Ananda" temelji se na tehnikama i alatima Access Consciousnessa® kojima je svrha ukloniti stres i unaprijediti kvalitetu svakodnevnog života modernog čovjeka. Centar je pokrenula mr.sc. Maja Šegović, Access Consciousness® Certified Facilitator®.

- U Centru "Ananda" možete se naručiti na tretman i doći na uvodni razgovor tijekom kojeg dogovaramo "personalizirani" tretman - pojašnjava voditeljica Centra.

Posjetiteljima "Anande" na raspolaganju je 60-ak tjelesnih tretmana kao i verbalne facilitacije (tretmani razgovorom po principu Accessa®). U Centru se redovito održavaju i edukativni tečajevi za one koji sami žele naučiti izvoditi navedene tehnike.

ananda_29092023_07.jpg

Trening za obnovu certifikata

Mr.sc. Maja Šegović, Access Consciousness® Certified Facilitator®, ovih je dana boravila u Puerto Vallarti u Meksiku, na treningu za obnovu certifikata.

ananda_29092023_12.jpg

ananda_29092023_11.jpg

ananda_29092023_15.jpg

ananda_29092023_03.jpg

mob: +385992789363
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: anandavarazdin ili Maja Segovic CF
Instagram: @anandavarazdin ili @Maja_Segovic
Youtube: @anandavarazdin ili @majasegovic9985
Web: anandacentar.site