"Zlatne godine Općine Mali Bukovec po pitanju projekata i investicija"

Varaždinske vijesti | 28.10.2019. u 21:16h | Objavljeno u Aktualno

Općinska organizacija HDZ-a Mali Bukovec održala je sjednicu na kojoj se raspravljalo o općinskim projektima u realizaciji, projektima u pripremi i naravno o nadolazećim predsjedničkim izborima. Sjednici je uz članove Općinskog odbora prisustvovao predsjednik Županijske organizacije Varaždinske županije te saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Govoreći o investicijama na području Općine Mali Bukovec zamjenik načelnika Slađan Mustač je istaknuo: izgradnju rotora u Malom Bukovcu, skoro uređenja Društvenog doma u Svetom Petru, potpisan ugovor za početak dogradnje Osnovne škole u Velikom Bukovcu koju pohađaju i osnovnoškolci iz Općine Mali Bukovec. Nastavio je kako je osnovano trgovačko društvo Bukotermal, u kojem udjel ima i sama Općina, a ono bi trebalo provoditi projekte vezane za iskorištavanju geotermalnih izvora.

– Ovo su doslovno zlatne godine Općine Mali Bukovec po pitanju projekata i investicija. Nikad do sada u tako kratkom vremenskom periodu ih nije bilo toliko. Naravno da tu ne stajemo već nastavljamo s projektom izgradnje kružnog toka u Svetom Petru, te uređenjem gdje je to potrebno cesta i vodovodnih mreža – zaključio je Mustač.

Stričak je govoreći o investicijama naglasio da se na području Varaždinske županije trenutačno provode investicije u vrijednosti sada već približno dvije milijarde kuna. Istaknuo je važnost aglomeracija gdje Hrvatske vode trenutačno ulažu više od milijardu kuna, zatim ulaganja u zdravstvo od otprilike 500 milijuna kuna, ulaganja u škole i gradnju novih vrtića pa do konačnog početka priprema sve potrebne dokumentacije za gradnju prvih brzih cesta na području županije.

Tu je i cijeli niz „manjih“ projekata koji se mjere u desecima milijuna kuna.

– Svega toga ne bi bilo da nismo uspjeli ostvariti toliko očekivani dijalog svih političkih čimbenika na području Varaždinske županije i vertikalu općina/grad – županija – država. Ovdje u Malom Bukovcu smo u koaliciji s HSS-om, a koliko čujem s načelnikom Darkom Markovićem jako dobro surađujete, ta suradnja daje nikad bolje rezultate i na tome vam čestitam – rekao je Stričak.

Govoreći o predsjedničkim izborima Stričak je kazao da HDZ ima uvjerljivo najboljeg kandidata tj. kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

– S obzirom na sve rezultate te činjenicu da imamo uvjerljivo najboljeg kandidata odnosno kandidatkinju za predsjednika Republike, molim vas da se uključite u kampanju i svojim angažmanom pridonesete još jednoj izbornoj pobjedi Kolinde Grabar Kitarović – završio je predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Stričak.

 

Označeno u